Joachim B. Olsen støtter flerkoneri

Danmark er et land fyldt med unødvendige forbud, mener Liberal Alliances spidskandidat Joachim B. Olsen.

(Foto: © Keld Navntoft/ Scanpix)

Danmark er et land fyldt med unødvendige forbud, som griber ind i danskernes frihed og fratager dem det personlige ansvar. Det mener Liberal Alliances spidskandidat Joachim B. Olsen, som i sit forsvar for individets frie valg mener, at flerkoneri er i orden.

- Hvis to kvinder kan blive enige om, at de vil giftes med én mand, så synes jeg det vil være i orden, siger Joachim B. Olsen, når han bliver spurgt til emnet.

En principiel holdning

Han understreger, at det er en principiel holdning og ikke et forslag, som han går til valg på. Og han tilføjer, at det naturligvis aldrig vil kunne komme på tale i en kristen kirke.

- Men man kan godt sige principielt, at hvis man lavede en lov, der sagde at folk havde lov at indgå flerkoneri - ligesom man indgår registreret partnerskab - det ville jeg aldrig være imod, siger Joachim B. Olsen, der er LA-spidskandidat i Københavns Omegns Storkreds.

Frivilligt flerkoneri ok

Han er overbevist om, at langt de fleste danskere foretrækker at leve i en traditionel kernefamilie. I 2007 vakte det imidlertid stor debat, da en irakisk tolk, som havde arbejdet for de danske styrker i Irak, kom til Danmark med sine to koner:

- Det vil jeg ikke have noget problem med. Hvis muslimer har lyst til flerkoneri i Danmark, så har jeg ikke noget imod det, så længe det er frivilligt. Det er meget vigtigt. Jeg accepterer ikke en kultur som undertrykker folks frihedsrettigheder med arrangerede ægteskaber. Det er noget af det mest uliberale, der findes, siger Joachim B. Olsen.

Hans overordnede budskab er, at staten skal afholde sig fra at gribe ind i folks personlige frihed, når ikke deres handlinger skader andre. Derfor er han også modstander af, at folk er tvunget til at tage sikkerhedssele på, når de kører i bil.

Kjærsgaard: Det er forrykt

- Det er principielt forkert, at staten skal bestemme, om jeg har sikkerhedssele på, siger Olsen, der heller ikke mener, at det skal være lovpligtigt for børn at køre med cykelhjelm. Men den form for liberalisme giver DF-leder Pia Kjærsgaard ikke meget for.

- Jeg har aldrig hørt noget så forrykt. Flerkoneri har intet med liberalisme at gøre. Det er noget, der findes i middelalderlande, og som nogen gerne vil påføre Danmark. Joachim B. Olsen må som spidskandidat stå til ansvar for sin holdning. Mine holdninger og min politik hænger meget nøje sammen, siger Pia Kjærsgaard.