Johanne Schmidt overgår Thorning og Kjærsgaard

Enhedslistens ordfører er blandt de allermest populære ved dette valg. Hun har fået flere end 10.000 stemmer mere end den kommende statsminister.

Enhedslistens ansigt udadtil, Johanne Schmidt-Nielsen, er blevet belønnet med massivt mange personlige stemmer. (Foto: © Malte Kristensen)

Hun har været rasende populær, både hos støtter og modstandere. Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen har sikret sit parti det bedste valg nogensinde, og nu hvor stemmerne er talt op, står det klart, at hun selv er blandt de, der har fået allerflest krydser ud for sit navn. Kun overgået af LøkkeBeregninger, DR har lavet på baggrund af tal fra Københavns Kommune og KMD viser, at enhedslistens spidskandidat står til godt 47.000 stemmer med de krydser, der indtil videre er talt op. Og det er et godt stykke flere end den kommende statsminister, Helle Thorning Schmidt, får. Hun står indtil videre til at få godt 33.000 personlige stemmer. Johanne Schmidt Nielsen overgås i skrivende stund kun af Lars Løkke Rasmussen, der har fået 56.285 stemmer. Pia Kjærsgaard indtager tredjepladsen med 45.983 personlige stemmer.