Karen Hækkerup - gift med politik

Karen Hækkerup har giftet sig ind i en prominent politiker-klan. Selv voksede hun op i et alment boligbyggeri.

Karen Hækkerup har giftet sig ind i en familie med politiske traditioner, der går langt tilbage. (Foto: Rune Johansen © Scanpix)

Den nye social- og integrationsminister Karen Hækkerup blev født i Hillerød, men hendes opvækst var i Odense. Rammen om barndommen var et hjem med hendes mor og tre andre søskende. Det lå i det almene boligbyggeri Åhaven.

Karen Hækkerup siger selv, at opvæksten i det kvarter, gav hende en forståelse for livet i bunden af socialklasserne, som er kommet hende til gode i det politiske liv. Det startede, da hun meldte sig ind i DSU (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom) i slutningen fra 80erne.

Politisk karriere

Karen Hækkerup sad i Københavns Borgerrepræsentation fra 1998 til 2005. I 2004 gik hun målrettet efter at blive kandidat til posten som overborgmester - et afstemning hun dog tabte til Ritt Bjerregaard.

Året efter blev Karen Hækkerup for første gang valgt ind i Folketinget. Hun startede som partiets forbrugerordfører, men har siden valget i 2007 været ordfører på retsområdet.

Ved valget i 2011 blev Karen Hækkerup genvalgt.

Gift ind i et politikerdynasti

Privat er Karen Hækkerup gift med folketingsmedlem Ole Hækkerup - og dermed en del af en af de mest magtfulde familier i dansk politik.

Hendes svoger er Nick Hækkerup, der også er ny minister for Socialdemokraterne. Indtil det seneste valg sad også Karen Hækkerups svigerfar Klaus Hækkerup i Folketinget. Han er bror til den tidligere minister Hans Hækkerup.

De to er begge sønner af den tidligere socialdemokratiske toppolitiker Per Hækkerup.

Selv har Karen Hækkerup og hendes mand tre børn. Når deres mor sætter en CD på anlægget hjemme i Dragør, er den meget tit med enten Søs Fenger eller Lis Sørensen, ligesom en god film eller en TV-serie er i høj kurs, når der ikke er møder på Christiansborg.

FacebookTwitter