Lars Løkke: En anden tone end under valgkamp

Lars Løkke Rasmussen roser statsministerens tale. - Det de ville ændre bliver gennemført, og det de ville indføre bliver ikke til noget, siger han.

Lars Løkke Rasmussen er flyttet over til den anden side i Folketingssalen. (Foto: Jeppe Michael Jensen © Scanpix)

- Det var en flot tale som jeg gerne vil rose statsministeren for, siger afgående statsminister Lars Løkke Rasmussen.

-Det var en anden tone end under valgkampen. Det regeringen ville ændre, for eksempel efterløns- og dagpengereformen, er nu regeringens politik, og det regeringen ville indføre, for eksempel bank- og millionærskat, er ikke længere regeringens politik, siger han.

- Jeg noterede mig, at statsministeren talte om det bundfrosne boligmarked. Så forstår jeg ikke, hvad der er blevet af boligpakken, som S og SF foreslog. Hun sagde, at Venstre ikke ønskede at gennemføre den, men det er en stor misforståelse.

Pakker det ind i fine ord

Lars Løkke Rasmussen siger, at Venstre er parat til at lægge stemmer til det løfte partiet kom med om lempelser af tinglysningsafgiften med videre tilbage fra 22. august.

- Nye skatter og afgifter fil 7 milliarder kroner synes vi er en rigtig dårlig ide. De sætter skatter og afgifter op, men pakker det ind i fine ord og kalder det moderne, siger han.

- Erhvervslivet har ikke brug for at det bliver dyrere at være dansker, og vi mangler svar på, hvem der skal betale flere skatter og afgifter og hvilke virksomheder, der ikke længere får støtte, siger han.

Svære at gennemføre

V-formanden kalder klimamålsætningerne fine, men svære at gennemføre i en tid, hvor der er kamp om arbejdspladserne.

Og så glæder han sig over, at Helle Thorning-Schmidt sagde, at hun var stolt af det land vi lever i.

- Hun sagde, at Danmark er præget af velfærd og at der ikke er så stor forskel på folk, og jeg er stolt af, at hun mener det efter ti år med en borgerlig-liberal regering, siger Lars Løkke Rasmussen.

Facebook
Twitter