Løkke brød løfte til psykisk syge

Lars Løkke Rasmussen (V) lovede i sin tid som sundshedsminister, at der skulle skabes flere sengepladser i psykiatrien. I stedet er der nu færre pladser.

Statsminister og V-leder Lars Løkke Rasmussen sagde som sundhedsminister i 2007, at der skulle flere psykiatriske sengepladser til. Det er der endnu ikke kommet - tværtimod. (Foto: Tommy Kofoed © Scanpix)

Da Lars Løkke Rasmussen (V) i 2007 var sundhedsminister, ville han ændre kurs for psykiatrien: Der skulle sættes stop for sengelukninger og i stedet skabes nye pladser, ikke mindst til de unge patienter.

Men sådan er det ikke gået. Antallet af sengepladser er fortsat faldet, fra 3.297 sengepladser i 2007 til 3.175 i 2010. Det skriver Politiken.

Omfattende nedskæringer

- Nedskæringer i psykiatrien har været omfattende igennem de seneste 10 år. Det betyder, at den gruppe af patienter, der har brug for en mere stabil og langvarig indlæggelse for at komme sig, ikke kan blive indlagt, når der er behov for det«, siger Birgit Petersson, lektor fra Institut for Folkesundhedsvidenskab og speciallæge i psykiatri, til Politiken.

Sundhedsminister Bertel Haarder siger til avisen, at han har rettet sig efter Lars Løkke Rasmussens kurs.

Haarder: Løkkes opfordring fulgt

- Hans advarsel mod at lukke flere sengepladser er stort set blevet fulgt, siger Bertel Haarder og fremhæver, at der er afsat 1,9 milliard til nybyggeri indenfor sundhedssektoren – herunder sengepladser til sindslidende.

Men det svar tilfredsstiller ikke Socialdemokraternes sundhedsordfører Mette Frederisken, der kalder det for "et alvorligt løftebrud".

Facebook
Twitter