Løkke trodsede anbefaling om betalingsring

Lars Løkke Rasmussen er imod S' og SF's forslag om en betalingsring omkring København - selvom han som finansminister i 2008 fik betalingsringen anbefalet af sine embedsmænd.

I 2008 blev statsminister Lars Løkke Rasmussen anbefalet en betalingsring i en rapport, lavet af Finansministeriets embedsmænd.

Lars Løkke Rasmussen tordner imod Socialdemokraternes og SF's forslag om en betalingsring omkring København - selvom hans egne embedsmænd i Finansministeriet i 2008 fremlagde det som den eneste løsning på hovedstadens trafik- og miljøproblemer.

I rapporten, som er kommet DR i hænde, skriver embedsmændene, at billister holder i kø i mere end 100.000 timer dagligt hver dag i hovedstadsområdet - det svarer til et samfundsøkonomisk tab på seks millairder kroner om året.

De behandler fem løsninger på problemerne, og konkluderer, at betalingensringen er den bedste, fordi at "der ikke umiddelbart ses andre instrumenter, der effektivt kan imødegå denne udfordring."

Afvist med skattestoppet

Lars Løkke Rasmussen mente dog, at ringen ville være en ekstra skat for borgerne og dermed være i strid med regeringens skattestop. Derfor endte rapporten i skraldespanden.

På trods af den klare anbefaling fra ministeriet selv, så afviser Lars Løkke Rasmussen fortsat idéen om en betalingsring.

- Det er ikke embedsmændene, der bestemmer. Det er politikerne, der fastlægger politikken, og vi synes, at en betalingsring er en rigtig dårlig idé. Det gør det dyrere og mere besværligt at være dansker, siger Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

S: Det er noget hykleri

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, kalder statsministerens kritik af forslaget for noget hykleri.

- Det viser jo bare, at langt ind i regeringen hos finansministeren og statsministeren er man fuldstændig klar over, at hvis man skal have mindre trængsel i og omkring København, så bliver man nødt til at få en betalingsring, siger hun.

- Derfor er det noget hykleri, når regeringen nu siger, at det kunne de slet ikke finde på.

K: Urimelig strafafgift

Lars Løkke Rasmussens regeringspartner, formanden for De Konservative, bakker op om statsministeren.

- Embedsmænd skriver jo masser af rapporter med alle mulige forslag, som så bliver forelagt til en politisk vurdering. Vi mener, betalingsringen er en fuldstændig urimelig strafafgift, og derfor skal vi have større mobilitet gennemført på en anden måde, siger Lars Barfoed.

Facebook
Twitter