Minister lover færre lukkedage

Den nye børne- og undervisningsminister lover færre lukkedage i institutionerne, men hvor mange kan hun ikke sige.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini vil sænke antallet af lukkedage i daginstitutioner.

Lukkedage, hvor vuggestuer, børnehaver og fritidshjem holder lukket på helt almindelige arbejdsdage er der kommet flere af de seneste år til stor frustration for de travle forældre.

Den nye regering har i sit regeringsgrundlag skrevet ind, at der skal være færre lukkedage, men hvor mange færre der bliver tale om og hvornår kan børne- og undervisningsminister Christine Antorini ikke sige.

- Jeg kan godt forstå forældrenes frustration over at hænge i en klokkestreng, og den nye regering har som mål at have færre lukkedage i kommunerne, siger hun.

Større råderum

- Vi går i gang med at forhandle om finanslov og med kommunerne og målet er at give kommunerne større råderum, så de kan prioritere kernevelfærden, siger den nye minister.

Christine Antorini siger samtidig, at den nye regering har overtaget et kæmpeunderskud, så alle ønsker kan ikke gennemføres på en gang. Hun kan derfor ikke sige, hvor mange lukkedage forældrene fremover slipper for, og hvornår det sker.

- Den tidligere regering havde en utrolig stram udgíftsramme over for kommunerne. Vi lægger op til at der skal prioriteres på kernevelfærden, og vi har forpligtet os til, at der kommer færre lukkedage, siger hun.