Nick Hækkerup - politikerblod i årerne

Mange forbinder navnet Hækkerup med whisky-sjusser og høj cigarføring, men den nye forsvarsminister Nick Hækkerup stolt af sin familie.

Nick Hækkerup er født ind i politik som en del af Hækkerup-klanen. (Foto: Dennis Lehmann © Scanpix)

At hedde Hækkerup har sin pris. Ofte spørger folk med et smil til whisky-sjusserne og den høje cigarføring, som de forbinder med den nye forsvarsminister Nick Hækkerups farfar, den mangeårige minister Per Hækkerup.

Men Nick Hækkerup er stolt af sin familie, der i generationer har været aktiv i politik som borgmestre, folketingsmedlemmer og ministre.

Ligesom sin far, Klaus Hækkerup, har Nick Hækkerup også haft borgmesterkæden om halsen og er i dag medlem af Folketinget, hvor han dagligt kan støde på sin bror og svigerinde, der også er folketingsmedlemmer for Socialdemokraterne.

Politisk karriere

Nick Hækkerup har været borgmester i Hillerød fra 2000 til 2007, hvor han blev valgt til Folketinget. Her indførte han blandt andet, at alle medarbejdere kunne tage sig en powernap i arbejdstiden.

Fra 2005 har han været næstformand i Socialdemokratiet, og to år senere blev han partiets skatteordfører. Nick Hækkerup er også medlem af Finansudvalget og Skatteudvalget og har siden 2004 været formand for Atlantsammenslutningen.

Respekt fra en politisk modstander

Blandt Nick Hækkerups politiske modstandere bliver han omtalt med respekt. Daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen gav i 2006 udtryk for, at Nick Hækkerup havde potentialet til en stærk karriere på Christiansborg. Trods uoverensstemmelser kunne han ikke pege på eventuelle, politiske svagheder hos sin politiske modstander:

"Han er dygtig og kompetent. Og så er han professionel i sin uenighed: Man kan sagtens have sammenstød med ham og så i øvrigt have et kanon samarbejde. Han er slagfærdig. Han ved hvornår, han skal være populistisk, men har det seriøse i behold," sagde Lars Løkke Rasmussen til Berlingske Tidende.

Selve målet med sit politiske projekt handler ifølge Nick Hækkerup om at opretholde en stærk velfærdsstat. Midlet er blandt andet den pragmatiske erhvervspolitik, som han har ført i Hillerød med udlicitering af offentlige opgaver.

Nick Hækkerup har i 2006 forklaret, at han har klare ambitioner mod socialdemokraternes øverste top - dog uden en egentlig karriereplan.

Facebook
Twitter