Ny kirkeminister ville ud af folkekirken

Den nye kirkeminister Manu Sareen (R) fortalte i august, at han ville melde sig ud af folkekirken. Det blev dog ved truslen.

Manu Sareen fortalte i august, at han ville melde sig ud af folkekirken. Det blev dog ved truslen. (© DR)

I august måned meddelte Danmarks nye radikale kirkeminister, Manu Sareen, at han ville melde sig ud af folkekirken. Det skriver Politiken.dk.

Beskeden fra Sareen kom på grund af folkekirkens afvisning af vielse af homoseksuelle:

- Tænk, at vi lever i Danmark i 2011, og homoseksuelle stadigvæk ikke kan blive ægtefæller og få en kirkelig vielse, men kun få "registreret" deres kærlighed til hinanden, sagde Manu Sareen 20. august.

Homovielser bør være mulige

Ved samme lejlighed fortalte den nyudnævnte kirkeminister, at han havde i sinde at melde sig ud af folkekirken, hvis ikke den praksis blev ændret fremover:

- Jeg mener ikke, at præster skal tvinges til at vie homoseksuelle, men det bør være muligt for dem at gøre det, og så længe dette ikke kan finde sted, så kan jeg ikke med god samvittighed være medlem af den danske folkekirke.

Ny regering skal ændre loven

Sareen slog ligeledes fast, at en kommende regering burde gøre noget ved problemet som noget af det første efter valget:

- Derfor mener jeg, at vi hurtigst muligt efter det kommende folketingsvalg bør få ændret loven, så homoseksuelle får ret til at blive viet i kirkerne.

- Så længe kirke og stat ikke er adskilt i Danmark, skal politikerne på Christiansborg skabe rammerne for ligestilling for alle par, der er så heldige at blive forelskede i hinanden og ønsker at indgå ægteskab, forklarede han.

Manu Sareens pressekvinde siger til eb.dk, at ministeren i sidste ende undlod at gøre alvor af sin trussel.

Vil adskille kirke og stat

Historien om Sareens udmelding fra folkekirken er ikke den eneste, som han kommer til at skulle uddybe i den nærmeste fremtid.

Den politiske hjemmeside Altinget.dk oplyser således, at Sareen ønsker at løsrive folkekirken fra staten

Manu Sareen oplyser til Altinget.dks kandidatdatabase, at han er "helt enig" i, at kirke og stat skal adskilles.