Oppositionen: Intet tøj på åbningstalen

Flere ledere af oppositionen kritiserer Helle Thorning-Schmidts åbningstale for at mangle indhold.

Pia Kjærsgaard og andre ledere af oppositionen kritiserer Helle Thorning-Schmidts åbningstale for at mangle indhold. (Foto: Jeppe Michael Jensen © Scanpix)

Helle Thorning-Schmidts åbningstale lagde op til bredt samarbejde i Folketinget, men talen blev ikke vel modtaget af flere ledere af oppositionen.

De kritiserer blandt andet Statsministerens tale for at være ukonkret og for at mangle indhold.

- Jeg hørte ikke et ord om ældrepolitik foreksempel. Pensionstillægget på 5000 kroner som de har lovet i valgkampen var pist væk. Der var ikke noget om retspolitik, og jeg er jo ikke indstillet på at afskaffe EU-forbeholdene, siger Pia Kjærsgaard, Formand for Dansk Folkeparti til DR Nyheder.

De Konservative er bekymrede

De Konservatives syn på talen er heller ikke positivt.

- Jeg lyttede faktisk med stigende bekymring til den tale. For jeg synes, at statsministeren, punkt efter punkt taler om en større offentlig sektor og stigende offentlige udgifter. Så det jeg har fået ud af talen er, at regeringen i realiteten mere og mere vil søge et samarbejde med Enhedslisten, i stedet for det samarbejde over midten, som man ellers har talt så meget om, siger Lars Barfoed, Formand for de Konservative.

Kejserens nye klæder

For lederen af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, var åbningstalen fra statsminister Helle Thorning Schmidt som eventyret om kejserens nye klæder - som ikke fandtes.

- Der var ikke tøj på den her tale. Der var ikke noget konkret, ud over højere afgifter på smøger og slik, nye vindmøller og betalingsring, siger han til DR Nyheder.

Anders Samuelsen er dog tilfreds med, at iværksætterskatten og multimedieskatten ryger, sådan som han har talt for længe.

Facebook
Twitter