Politiet skal undersøge Thorning-skattelæk

Skatteministeriet beder politiet undersøge om tavshedspligten er overtrådt i forbindelse med B.T.s offentliggørelse af Helle Thorning-Schmidts skatteoplysninger.

B.T. skriver, at Helle Thorning Schmidt i en årrække fik overført sin britiske mand Stephen Kinnocks personfradrag til sin årsopgørelse. Det betød, at hun angiveligt betalte for lidt i skat fra 2000 til 2008. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Skatteministeriet har nu bedt politiet undersøge, om ministeriet har brudt tavshedspligten i forbindelse med B.T.s omtale af Helle Thorning-Schmidts personlige skatteforhold i dagens avis.

Ministeriet skriver i en pressemeddelelse, at B.T.s artikler har "givet anledning til spørgsmål, om disse oplysninger kan stamme fra SKAT, og Skatteministeriet vil derfor melde sagen til politiet."

- Vi kan ikke leve med, at der kan stilles spørgsmål ved, om vi lever op til vores tavshedspligt. Det gælder generelt og især i en sag af denne karakter, siger Skatteministeriets departementschef Peter Loft i pressemeddelelsen.

- Da overskridelse af tavshedspligten er en strafbar handling, vil vi allerede i dag bede Københavns Politi om at undersøge sagen. Vi er i gang med at samle de oplysninger, som politiet kan have brug for i forbindelse med en undersøgelse, herunder hvem, der har haft adgang til sagen, siger Peter Loft.

Derudover har Skatteministeriet ikke nogen kommentarer til sagen.