Ringberg: Alting er som det plejer

Helle Thorning-Schmidt understregede med sin tale budskabet om, at alle skal bidrage. Og oppositionen kritiserede, som sådan en nu skal.

- Helle Thorning-Schmidt holdt fast i sit vante budskab om, at alle skal bidrage til at få Danmark ud af krisen, siger DR's politiske analytiker Jens Ringberg.

Der var ikke meget nyt i statsministerens tale ved Folketingets åbning, siger DR´s politiske analytiker Jens Ringberg.

- Det var jo regeringsgrundlaget omsat i taleform. Og den helt gennemgåene tone er, at hun vil være en statsmninster der stå for det brede samarbedje, siger han.

I talen understregede Helle Thorning-Schmidt endnu en gang budskabet om, at alle skal bidrage for få Danmark videre.

- Det er sådan en slags Mor Danmark tale, hvor budskabet er: Vi skal alle sammen hjælpe og jeg skal nok stille mig i spidsen, forklarer Jens Ringberg.

Tale til historiebøgerne

Åbningstalen er vigtig for den nye statsminister, først og fremmest fordi det er en tale direkte til historiebøgerne.

- Men det er også en tale, som skal være med at til markere, at nu er hun kommet i gang som landets statsminister, og der fastholder hun altså det her budskab med, at hun er det for hele Danmark, siger Jens Ringberg.

Kritik overrasker ikke

Straks talen var slut og folketingsmedlemmerne forlod salen var oppositionen klar med hård kritik. Men det er ikke overraskende, siger Jens Ringberg.

- Så er alting, som det skal være. Der skal altid være nogle i oppositionen, der kritiserer åbningstalen, siger han.

Drilleri fra Løkke

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen var dog mere drillende og roste talen. Her sagde han blandt andet, at det næsten var en tale, han kunne have holdt selv.

- Lars Løkke Rasmussen borer kniven ned i det sår, det er, at den nye regering er blevet tvunget til at gennemføre en række af den gamle regerings planer. Især i forhold til efterlønnen. Det har han en klar interesse i at fremhæve på en dag som denne, siger Jens Ringberg.

Det betyder dog ikke, at Lars Løkke ikke vil tage i mod invitationen til samarbejde, vurderer Ringberg.

- Når alt det skrælles væk, så tror jeg at vi - nok ikke lige med det samme - men senere i denne her valgperiode, vil se brede forlig mellem denne her regering og de borgerlige, siger han.

Facebook
Twitter