Rød blok har vundet folketingsvalget 2011. Med 99,2 procent af stemmene talt op står partierne bag Helle Thorning-Schmidt til 50,2 procent af stemmerne og 89 mandater.
Blå blok står til at få 49,7 procent af stemmerne, og 86 mandater.
Første kvindelige statsminister
Dermed får Danmark sin første kvindelige statsminister: Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt. I alt kommer der til at sidde 44 socialdemokrater i det nye Folketing, og det er en tilbagegang på et enkelt mandat i forhold til valget i 2007.
Også Socialdemokraternes alliancepartner SF går tilbage, endda markant. Med 9,2 procent af stemmerne for partiet 16 mandater, og det er syv færre end i 2007.
Kæmpe fremgang til Enhedslisten
Til gengæld er der grund til jubel i blokkens to sidste partier, De Radikale og Enhedslisten. Margrethe Vestager har ført De Radikale frem til en opbakning på 9,5 procent, og det giver 17 mandater. Otte mere end i 2007.
Men det er Johanne Schmidt-Nielsens tropper i Enhedslisten der har haft det mest fænomenale valg. Med 6,7 procent af stemmerne får partiet 12 mandater, og det er tre gange flere end de fire, partiet fik i 2007.
Fremgang til V og LA
Også i blå blok var der plads til en regulær højdespringer, nemlig Liberal Alliance. Anders Samuelsen har til fulde genrejst det kuldsejlede Ny Alliance, og sikret partiet 5,0 procent af stemmerne, svarende til ni mandater. Til sammneligning fik Ny Alliance fire mandater ved valget i 2007.
Det lykkedes også Venstre at hive et ekstra mandat hjem, så de ender på 47 mandater. Med 26,7 procent af stemmerne er Lars Løkke Rasmussens parti derfor stadigvæk Danmarks største parti.
Konservativ nedsmeltning
Men så er det også slut med fremgangen i blå blok. De Konservative har fået et regulært katastrofe-valg og tabt 10 mandater. Partiet bliver Folketingets mindste med otte mandater og 4,9 procent af stemmerne.
Og Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti måtte for første gang i partiets historie bide et valgnederlag i sig. For første gang er partiet gået tilbage ved et valg, fra 25 til 22 mandater. Partiet får 12,3 procent af stemmerne.
Endelig lykkedes det ikke kristendemokraten Per Ørum Jørgensen at hive et kredsmandat hjem i Vestjylland, og partiet kom heller ikke over spærregrænsen på landsplan.