Rød regering bliver uden vicestatsminister

Der bliver 23 ministre i den kommende røde regering – men ingen af dem kan kalde sig vicestatsminister, oplyser kilder over for DR.

Det ser ud som om den gode stemning er sikret: Seneste nyt fra forhandlingerne går på, at der ikke bliver en vicestatsminister i den kommende regering.

Posten som vicestatsminister ser ud til at blive skrottet i en ny rød regering. For ingen har nemlig bedt om den, oplyser kilder over for DR Nyheder.

- I skrivende stund ser det ud som, der ikke bliver nogen vicestatsminister, fordi man skal bede om posten, hvis man vil have den, siger DRs politiske reporter Christian Gundtoft fra Hotel Crowne Plaza, hvor S, SF og De Radikale forhandler om et regeringsgrundlag.

Fordi de Radikale fik et mere mandat end SF ved folketingsvalget, stod den post ellers til at gå til den radikale leder Margrethe Vestager frem for SF's Villy Søvndal. Christian Gundtoft er overrasket over, at posten nu ser ud til at forsvinde. Men det giver god mening, forklarer han:

- Vi er ude i gætterier om, hvorfor ingen vil have posten. Men min vurdering er, at Margrethe Vestager ikke ville give det nederlag til Villy Søvndal. For det ville være et stort symbolsk nederlag for Søvndal, hvis den gik til Vestager. Han har hele tiden været nummer to i forhold til Helle Thorning, indtil det uventede skete, at de Radikale blev større end SF, siger han.

- Det er i hvert fald sikkert, at det vil bedre stemningen i den kommende regering, vurderer Christian Gundtoft.

Vicestatsministerposten er en symbolsk post uden det store indhold, siger han. Derfor kan en regering sagtens undvære en vicestatsminister.

Christian Gundtoft fortæller ydermere, at det seneste nye fra forhandlingerne er, at der kommer 23 ministre i den nye regering. Seks ministerier går til SF, seks til de Radikale og 11 til Socialdemokraterne.

Facebook
Twitter