Rød rockstjerne vil i Folketinget

Han har skrevet utallige socialistiske sange og optrådt med et af 1970'ernes populære protestbands. Men protester uden løsninger er ikke godt nok - og derfor stiller han nu op til Folketinget.

Finn Sørensen var i 1970'erne tekstforfatter og bassist i det socialistiske orkester, Røde Mor. Nu stiller han op til folketingsvalget.

Nummer ni på Enhedslistens kandidatliste er klassisk ræverød.

Det er nemlig Finn Sørensen, som i 1970'erne var tekstforfatter og bassist i det socialistiske orkester, Røde Mor.

- Jeg har jo ikke så meget tid til at skrive sange, men den tolvstrengede guitar er stadig stemt og bliver rørt ind i mellem ved festlige lejligheder og ved Enhedslistens årsmøder, siger 64-årige Finn Sørensen.

Første vers om udenlandske arbejdere

Hvis Finn Sørensen skulle skrive en protestsang i dag, så skulle den begynde sådan her:

- Første vers skal handle om lige vilkår. Det skal handle om, at udenlandske arbejdere skal have lov til at arbejde her i landet på de løn- og arbejdsvilkår, vi har i Danmark, siger han.

Kampen for bedre arbejdsvilkår kender Finn Sørensen indgående. I 30 år var han nemlig formand for Bryggeriarbejdernes fagforening, blandt andet da en otte uger lang strejke tørlagde landet for øl midt i 1980'erne.

Andet vers om de arbejdsløse

Finn Sørensen går til valg på de klassiske, socialistiske værdier - det gælder nemlig om at tage sig af de svageste i samfundet, mener han.

- Andet vers skal handle om de arbejdsløses vilkår, som jo er barske i dag, fordi understøttelsen er blevet forringet igennem årene. I stedet for at møde dem med mistillid skal vi skal give dem noget uddannelse og nogle dagpenge, så de både kan klare sig selv bedre og bidrage til samfundet, siger han.

Sidste vers med grønne job

Der er stadig meget at protestere over, mener Finn Sørensen - og derfor er der stadigvæk også brug for protestsange.

- Men protester uden løsninger, det er ikke nok. Så hvis jeg skulle skrive sange igen, så ville jeg prøve at skrive sange, der både havde protesten, men også havde løsningen, siger Finn Sørensen.

Han vil dedikere sidste vers til flere grønne job:

- Vi skal have gang i noget beskæftigelse, vi skal have nogle grønne job. Så sangen vil slutte med sætningen: For at vi kan gøre Danmark grønt, så er vi nødt til at gøre det rødt.

Facebook
Twitter