S og SF vil droppe blåt pointsystem helt

S og SF melder nu samlet ud, at regeringens pointsystem skal afskaffes efter valget - uanset om der er opbakning til et nyt pointsystem eller ej.

(Foto: Janni Brixen © DR København)

Socialdemokraterne og SF melder nu samlet ud, at regeringens pointsystem skal afskaffes efter valget - uanset om der er opbakning til S-SF's forslag om et nyt pointsystem eller ej.

- Hvis vi vinder valget - så afskaffer vi det blå pointsystem, for det synes vi er uretfærdigt og direkte uanstændigt, skriver Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, og SF's gruppeformand, Ole Sohn, i en fælles pressemeddelelse.

Modsat Sass Larsens udtalelser

Meldingen står dermed i direkte modstrid til de udtalelser, som Henrik Sass Larsen kommer med mandag i Jyllands-Posten.

Her slår han fast, at regeringens pointsystem kun bliver afskaffet, hvis S og SF får flertal til at gennemføre deres eget pointsystem. Og det ser meget svært ud, efter at både De Radikale og Enhedslisten har afvist at lægge stemmer til noget pointsystem.

- Vi kommer ikke til at slække på udlændingepolitikken. Så enten indfører man det, som vi har fremlagt, eller også kommer det andet (regeringens pointsystem, red.) til at stå, fordi der ikke er noget flertal.

Valget mellem blå eller noget andet

- Man kan ikke sige, at man bare vil fjerne det blå for så ikke at sætte noget andet i stedet, understreger Henrik Sass Larsen i Jyllands-Posten.

Omvendt kræver SF, at det blå pointsystem skal afskaffes - uanset hvad. Og efter en formiddag i tænkeboksen er Socialdemokraterne nu kommet til samme konklusion.

Nu understreger Sass og Ole Sohn i den fælles pressemeddelelse, at man ikke vil stille "ultimative krav" efter valget.

- S og SF går til valg på vores egen politik. Det er det eneste logiske, og vi beder danskerne om et stærkt mandat til at forfølge vores synspunkter. Står vi efter et valg uden flertal for vores rimelige krav til indvandrere, så må vi jo søge et flertal.

"Ja til kærlighed"

I går var det De Radikale, der i et udspil, sagde "ja til kærlighed – nej til pointsystemer". Partiet mener, at det skal være lettere blandt andet for danskere med udenlandske ægtefæller at få lov at bo i deres eget land med deres familie.

- Staten skal ikke blande sig i, hvem man gifter sig med gennem nytteværdi-vurderinger, skrev Radikale i udspillet.

Facebook
Twitter