V-kampagne fyldt med fejl

Fem unge venstre-politikere står bag en kampagne, der advarer mod S-SF-forbud. Men en tredjedel af kampagnens eksempler er urigtige.

Fem unge Venstre-folk har lavet en kampagne mod de mange forbud, de mener S og SF vil indføre. Men der er fejl i 13 ud af de 38 eksempler. (© forbydforbud.dk)

På hjemmesiden forbydforbud.dk advarer fem unge venstre-folk mod 38 konkrete forbud, som S og SF vil indføre.

- Skal jeg forbyde sygeplejersker og børnehavepædagoger i at bruge deodorant, spørger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, i den video, som partiet præsenterer på hjemmesiden, med henvisning til at det er S og SFs hensigt.

13 af 38 er fejlagtige

Men ifølge DRs radioprogram Detektor, der har gennemgået kampagnens fakta, er 13 af de 38 eksempler enten forkerte eller i strid med S og SFs politik.

- Jeg synes, det er plat. Det må jeg nok sige, siger SFs næstformand, Astrid Krag.

Ifølge de unge Venstre-politikere er der behov for at gøre op med S og SFs forbudstyranni.

- Det drejer sig altså også om, vil man have mange flere forbud, end det vi har i forvejen eller er der behov for at trække en streg i sandet, siger Venstre-politikeren Mads Rørvig til DR.

- At sige, at man vil diskutere noget, det er ikke det samme som at kræve et forbud, siger Astrid Krag.

Ikke kildevandsforbud på vej

Ifølge Venstre-hjemmesiden vil S og SF forbyde kildevand. Det begrunder de med, at Bo Asmus Keldgaard i 2009 krævede, at de ansatte på Københavns Rådhus drak postevand. S og SF afviser, at de vil forbyde kildevand.

- Når han har været ude og foreslå det her, så er det jo fordi han ønsker et forbud, siger Mads Rørvig.

- Det blev jo ikke til et forslag om forbud fra SF, fordi man havde den diskussion på Københavns Rådhus, siger SF-næstformand, Astrid Krag.

Du kan høre flere eksempler i Detektor på P1 onsdag kl. 11.00.

Facebook
Twitter