Valgplakater vandaliseret i København

Socialdemokraten Yildiz Akdogans plakater er overklistret til ukendelighed. Det er nu anmeldt til politiet som politisk motiveret hærværk.

Socialdemokraten Yildiz Akdogans plakater er overklistret til ukendelighed. Det er nu anmeldt til politiet som politisk motiveret hærværk. (© Privatfoto)

"Hvorfor gør folk noget så svinsk og retfærdiggøre det i religionens navn, det forstår jeg ikke!?"

Sådan skrev en oprørt Yildiz Akdogan i nat på Facebook, som man kan følge i Taletid her på dr.dk/valg.

Det socialdemokratiske medlem af Folketinget havde brugt hele dagen på at hænge valgplakater op i København kun for at opdage, at de er plastret over med store klistermærker med teksten "Lovgivningen tilhører Allah. Demokrati er hykleri. Hykleri i helvedet."

- Alle mine plakater i Tingbjerg, på Brønshøj Torv og i Lundtoftegade på Nørrebro er blevet overklistret hen over mit navn og ansigt, så de er fuldstændig uigenkendelige, siger hun til DR Nyheder.

- Det var virkelig demotiverende efter at have været i gang fra kl. 11 om formiddagen til kl. 1.30 om natten. Jeg er både ked af det og meget irriteret og forarget over de mennesker, der har prøvet at angribe mig og demokratiet på den måde.

Poltianmeldt som politisk motiveret hærværkYildiz Akdogans partifæller fra hendes kreds i København har anmeldt vandalismen mod plakaterne som "politisk motiveret hærværk". Og hun har selv en klar formodning om, hvem der står bag.

- Når jeg tænker på teksten på klistermærkerne, kan det godt være ekstremt religiøse grupper som Hizb ut-Tahrir. Man kan ikke helt tage fejl af, hvem der mener sådanne ting, siger Yildiz Akdogan, der før har haft sammenstød med islamister, når hun har holdt oplæg og stemt dørklokker i Tingbjerg.

Vil ikke lade sig skærmmeSelvom Yildiz Akdogan er frustreret over hærværket mod sine plakater, vil hun ikke lade sin valgkampagne påvirke af det.

- Jeg vil på ingen måde lade mig skræmme. Jeg vil fortsat gå på gaden og snakke med folk, som jeg altid gør - også i Tingbjerg. Jeg vil prøve at fortælle de her mennesker, at ligesom demokratiet giver dem retten til at være her og ytre sig, lige så meget skal vi andre også kunne være her og ytre os.

Følg folketingskandidaterne og se, hvad de selv siger på Facebook og Twitter i Taletid her på dr.dk/valg.