VIDEO: Venstre i annonce-angreb mod rød blok

Der er nu under en uge til valgets afgørelse. Og nu sætter Venstre slutspurten ind.

Fra på mandag vil en ny Venstrekampagne ramme gaden.

Venstre skruer bissen på fra på mandag, når de lancerer en stor annoncekampagne, hvor budskabet lyder:

- Hvis rød blok vinder valget, vil det koste en familie med to voksne 27.500 kroner om året i øgede skatter.

Tavse som østers

I kampagnen vil Venstre forsøge at tale til de sidste tvivlere om den økonomiske utryghed, som partiet mener, at et regeringsskifte vil medbringe.

- Sandheden er, at de vil beskatte alt, som man nærmest kan komme i tanke om, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen til DR Nyheder i dag. Han fortsætter:

- Nu nærmer sandhedens time sig, og S og SF har puttet sig med sandheden bag deres tal. De er tavse som østers, indtil valglokalet lukker.

Et desperat forsøg

Men ifølge Socialdemokraterne er kampagnen et desperat forsøg på at kapre vælgere.

- Jeg synes, det har præget Venstres valgkamp, at de har en negativ kampagne, at de ikke kan regne, og at de kommer med helt ubegrundede tal. Vi vil jo ikke beskatte normale lønindkomster eller boligejere mere, end de bliver i dag, siger Helle Thorning-Schmidt.

Finansministeriets beregninger

Beløbet på 27.500 kroner i snit pr. familie kommer fra finansministeriet, der har beregnet, at S og SF mangler at finde 38,6 milliarder kroner i deres plan.

Og ifølge Venstre er der kun ét sted at finde pengene - ved at hæve skatterne.

Ikke konkrete nok

Men kan man nu også regne med de tal? DR Nyheder har fået den uafhængige økonom, Christian Jervelund, til at kigge nærmere på sagen.

- I (S-SFs valgoplæg) Fair Løsning 2020 er der en række forslag, der ikke er konkrete nok til at finansministeriet kan regne på det, siger Christian Jervelund.