18-årige Mahamud til Johanne: For let at fuske med sociale ydelser

Der er for mange, der fusker sig til en førtidspension, lød det fra førstegangsvælgeren, Mahamud Al-Hadi, da han mødte Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten.

Der var klar besked til Enhedslistens frontfigur, Johanne Schmidt-Nielsen, da 18-årige Mahamud Al-Hadi selv henvendte sig til politikeren på gaden. Det er alt for let at snyde sig til en førtidspension, lød opråbet fra den unge mand.

- Der er mange, der kunne tage at få sig et arbejde, men som får førtidspension. Der er nogen, der bare laver noget med papirerne og siger, de har ondt i ryggen, sagde førstegangsvælgeren, der gerne så, at det blev gjort sværere at snyde systemet.

- Jeg synes, det er et problem, at vi bruger så mange penge på sociale ydelser, og at vi betaler så meget i skat, for at folk bliver hjemme og nyder godt af det, sagde Mahamud Al-Hadi, der flyttede med sine somaliske forældre til Danmark, da han var tre år gammel.

Man skal integrere sig for Danmarks fremtid

Johanne Schmidt-Nielsen forklarede den unge mand, at hun mente, det skal gøres lettere for ledige at komme ind på arbejdsmarkedet. 

- Jeg synes, at alt snyd er forkert. Uanset om det er nogen, der snyder sig til en førtidspension, eller om det er nogen, der snyder i toppen af samfundet. Men i det store billede er det hammersvært at få en førtidspension, lød det.

Den unge mand gav Enhedslistens profil ret i, at løsningen på problemet er at tilbyde ledige mennesker et job fremfor at skære i de sociale ydelser.

- Der skal være gode muligheder for at få arbejde. Man skal integrere sig, for det giver en god fremtid for Danmark, sagde den 18-årige, der efter samtalen godt kunne finde på at stemme på Enhedslisten.

Se klippet over artiklen.

Facebook
Twitter