Asylansøgeren Akram lærte dansk på 7 måneder: Jeg er klar til alt arbejde

Vi skal lære dansk - og så skal vi i arbejde. Sådan siger en syrisk kemiingeniør, der har søgt asyl i Danmark og er klar til al slags arbejde.

Det er kun syv måneder siden, han tog flugten fra sit krigsplagede hjemland. Men syriske Akram Darwish taler allerede tilstrækkeligt dansk til at føre en samtale.

Han mener, det er det helt rigtige, hvis asylansøgere, der kommer til Danmark, straks bliver sendt i job, som regeringen ønsker.

- Jeg tænker, det er en meget, meget god ide. For arbejde hjælper med sprog og integration, siger Akram Darwish.

- Vi skal lære dansk, og så skal vi i arbejde, mener han.

Lærte dansk som pølsesælger

Regeringen fremlagde torsdag deres udlændingeudspil, som blandt andet indebærer, at flygtninge skal i arbejde, så snart de ankommer til Danmark.

- Indvandrere, der ikke har været ret meget i arbejde trods mange år i Danmark, er en provokation for os alle, sagde statsministerenpressemødet.

En sløv indstilling har Akram Darwish dog langt fra. Han er uddannet kemiingeniør og besidder en ekspertise, der er efterspurgt i flere danske virksomheder.

Har har dog primært lært dansk ved at omgås lokale fra Haderslev, hvor asylcenteret Sommersted ligger. Han har nemlig været med til at sælge pølser på et sommermarked.

- Jeg håber, jeg kan få lov at arbejde som kemiingeniør i Danmark. Men ellers kan jeg arbejde i andre job. Jeg er meget glad, hvis bare jeg kan få et arbejde, siger han.

Se klippet i videoen over artiklen.