Blå blok: EU-borgere skal have sværere ved at få del i dansk velfærd

Fire partier støtter Cameron i hans ønsker om at forandre EU, for at undgå ”en social union”.

Det skal være sværere for udenlandske EU-borgere at optjene ret til danske velfærdsydelser som for eksempel dagpenge, kontanthjælp og børnepenge. Det mener Blå blok. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

I Storbritannien har premierminister David Cameron lovet vælgerne, at de skal til en folkeafstemning senest i 2017 for at tage stilling til, om de stadig vil være med i EU og under hvilke vilkår.Nu har den blå blok herhjemme så slået sig sammen og meldt ud, at partierne vil støtte Storbritanniens ønske om genforhandlinger med EU om fortsat medlemskab.Læs hele udspillet her - Man ved i EU, at hvis man vil holde briterne inde i EU, så skal man give dem en bedre aftale. Og hvis vi får et regeringsskifte, så vil vi kæmpe denne her kamp sammen med briterne.Kristian Thuelsen Dahl, formand Dansk FolkepartiIkke for at så tvivl om Danmarks medlemskab af EU, men for at sikre at EU ikke udvikler sig som det, partierne kalder en ”social union”.Sværere at få dag- og børnepengeFor Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, De Konservative og Venstre vil det samme som Cameron, der for tiden rejser Europa rundt for at overbevise og diskutere med sine kolleger om, under hvilke vilkår briterne skal være med i EU.

Blandt andet mener den konservative David Cameron, at der er for mange mennesker, der kommer til Storbritannien.Han ser helst en løsning, hvor EU-samarbejdet ændrer sig for alle 28 lande. 

Og netop blå bloks udspil peger i samme retning: Det skal være sværere for udenlandske EU-borgere at optjene ret til danske velfærdsydelser som for eksempel dagpenge, kontanthjælp og børnepenge. Det skriver TV2.DF: Storbritannien baner vejenDe fire partiet vil samle en alliance af ligesindede lande, der skal arbejde for at få EU-reglerne for velfærdsydelser til indvandrere, der kommer for at arbejde, taget op til revision.Det glæder Kristian Thuelsen Dahl, der er formand for Dansk Folkeparti- Nu har vi en unik mulighed, fordi briterne med genvalget af David Cameron siger, at frem til 2017 kæmper man for at få en ny aftale, som briterne skal stemme om. Og det vil sige, at man ved i EU, at hvis man vil holde briterne inde i EU, så skal man give dem en bedre aftale. Og hvis vi får et regeringsskifte, så vil vi kæmpe denne her kamp sammen med briterne, og det er rigtig godt nyt, siger Kristian Thuelsen Dahl.Danskerne stemte i 1972 for medlemskab af EF, og siden 1972 har vi været medlem af det, der i dag hedder EU.

Facebook
Twitter