DA-direktør Jørn Neergaard Larsen bliver minister

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jørn Neergaard Larsen, bliver som den eneste uden for V-folketingsgruppen minister.

Afgående administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jørn Neergaard Larsen, bliver som den eneste uden for V-folketingsgruppen minister.Han skal fremover være beskæftigelsesminister.

Neergaard Larsen har været DA-topchef siden 1996, men meddelte i slutningen af maj, at han ville fratræde sin stilling.Han har hidtil været medlem af dagpengekommissionen, men udtræder nu.Koordinerede overenskomstforhandlingerJørn Neergaard Larsen er cand. jur., og inden han blev administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening var han fra 1982 til 1996 administrerende direktør for DJØF.Jørn Neergaard Larsen har i Dansk Arbejdsgiverforening haft til hovedopgave at koordinere overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked.Han stod også i spidsen for arbejdsgiverne, da DA/LO-området blev kastet ud i storkonflikt i 1998, efter at forligsmandens mæglingsforslag blev forkastet ved en urafstemning.

Facebook
Twitter