Den hemmelige socialdemokrat blander sig i valgkampen

Den anonyme forfatter har indrykket en helsidesannonce, hvor vedkommende lover flere interessante historier fra Christiansborg.

Den hemmelige socialdemokrat udkom som bog sidste år. Nu blander den anonyme forfatter sig i valgkampen. (© Scanpix)

Under synonymet 'Den hemmelige socialdemokrat' satte en anonym forfatter sidste år fokus på de indre linjer hos Socialdemokraterne.

Bogen var en hudfletning af partiets indre liv forfattet af en rød flue på væggen i gruppeværelset. Og med et farverigt persongalleri: Formanden er "påklædningsdukke", finansministeren "Don Corydone" og kronprinsesse Mette Frederiksen en "skrigeskinke".

Det vakte stor forargelse blandt en række socialdemokratiske folketingsmedlemmer, og nu er den hemmelige socialdemokrat så på banen igen.

Vedkommende lover i en helsidesannonce i Politiken i dag, at man kan 'få flere interessante historier fra Christiansborg' - hvis man altså stemmer socialdemokratisk.

Humoristisk hilsen

Annoncen er indrykket af Artpeople, som huser bogforlaget People's Press. Kreativ direktør Jakob Kvist forklarer i et interview med DR Nyheder, hvorfor forlaget har indrykket annoncen.

- Forfatteren har bedt os om at indrykke annoncen, og så har vi gjort det. Jeg ved ikke, om det er ment som et helt firkantet løfte om, at der kommer mere, men nok lige så meget som en humoristisk hilsen, tror jeg.

- Vi er blevet bedt om at indrykke præcis den tekst, og så kan man selv afgøre, hvor meget man vil lægge i det, og hvor stort et løfte det er. Jeg synes, man skal huske humoren i det her, siger Jakob Kvist.

https://twitter.com/KaareSorensen/status/610187843814731776

Lidt underligt

Er I blevet partipolitiske på People's Press?

- Nej, det er vi bestemt ikke. Men vi kan godt forsvare denne ordlyd, når det er et projekt og en bogudgivelse, vi har lavet på den måde, og vi støtter vores forfattere i de projekter, de nu har gang i. Der skeler vi ikke så meget til partiet, men mere til at give forfatteren den opbakning, vedkommende nu ønsker sig. Og det var den her.

Men I støtter vel Socialdemokraterne i den igangværende valgkamp?

- Det tager jeg ikke specielt stilling til. Det ved jeg ikke, om vi gør.

Men I indrykker en helsidesannonce, hvor I opfordrer til at stemme socialdemokratisk. Og I er et bogforlag. Er det ikke lidt underligt?

- Jo, det kan du godt sige, hvis det ikke var fordi, at der var en kontekst. Men der er en kontekst og en forhistorie, og hvis man kender den, og hvis man lige tillader sig at se det hele med et lidt humoristisk glimt også, så tror jeg ikke, at det er så underligt.

Kreativ direktør Jakob Kvist fra forlaget People's Press.

S har ikke noget at gøre med annonce

Okay. Hvad koster en helsidesannonce i Politiken i disse dage?

- Jeg tør ikke lige sige, hvad vi har forhandlet den til.

Hvem har betalt for den?

- Annoncen er betalt ud af bogens økonomi. Det er en 50/50-aftale.

Har Socialdemokraterne noget med annoncen at gøre?

- Nej, men altså enhver socialdemokrat har jo lov til at opfordre til, at man stemmer på dem. Men der er ikke nogen central indblanding i denne annonceindrykning.

Håber på at sælge nogle bøger

Hvad får I på People's Press ud af at indrykke denne annonce?

- Jamen, vi kan da godt gå hen og sælge nogle ekstra bøger på det, vil jeg sige. Det er da ikke utænkeligt. Det forsøger vi da på. Og så får vi måske også leveret et humoristisk bidrag til valgkampen. Dem har der ikke været for mange af.

Der står i annoncen, at man kan få flere interessante historier, hvis man stemmer socialdemokratisk. Kommer der så en toer efter valget?

- Det tør jeg ikke sige.

Hvad vil det forudsætte, at der kommer en toer?

- At vedkommende har lyst til at skrive én.

Usikkert om den hemmelige socialdemokrat bliver genvalgt

Kræver det, at den hemmelige socialdemokrat bliver genvalgt på torsdag, hvis der skal være grundlag for en opfølger?

- Det kan man jo aldrig vide. Jeg ved ikke, hvad tankerne er for den videre forfatterkarriere. Jeg kan kun sige, at vedkommende var jo valgt her senest, da bogen udkom. Det sagde jeg dengang, og det passede. Men hvad en eventuel toer kunne basere sig på, ved jeg ikke. Det vil vi så sige til den tid.

Hvordan er chancerne for, at den hemmelige socialdemokrat opnår genvalg?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Vil du fortælle, om vedkommende er blevet valgt, når vi kender valgresultatet på torsdag?

- Nej, det vil jeg sikkert ikke. Det tror jeg ikke. Men det er ikke op til mig, vil jeg sige. Det er ikke en beslutning, jeg skal tage.

Hvem er den hemmelige socialdemokrat?

- Det vil jeg jo ikke sige.