Denne sjællandske by stemte som hele landet

Én by på Sydsjælland stemte særdeles tæt på det samlede valgresultat af Folketingsvalget.

Borgerne i denne sjællandske by har stemt næsten som landsgennemsnittet til Folketingsvalget. (Foto: Karen Kristiane Vestergaard © Scanpix)

Ved Folketingsvalget i 2011 var det den østjyske landsby Gylling, som stemte tættest på valgresultatet.

Denne gang er det borgerne i en mindre sydsjællandsk by, der minder mest om en gennemsnitsvælger i Danmark.

Stemmefordelingen i byen Nyråd nær Vordingborg er således tættest landsresultatet målt på partiernes gennemsnitlige afvigelse fra landsresultatet.

I Nyråd er afvigelsen samlet set 0,73 procentpoint, viser DR Nyheders beregning af de 1.389 valgsteder.

Socialdemokraterne er som i hele landet det største parti i Nyråd og fik 28,7 procent af stemmerne i byen.

Dansk Folkeparti fik 20,7 procent af stemmerne og er det anden største parti i Nyråd efterfulgt af Venstre, som fik 20,2 procent af stemmerne.

Rosenkrantz-Theil stemmesluger

2.015 borgere satte kryds 18.juni i den lille by med 2.258 stemmeberettigede, hvilket gav en valgdeltagelse på 89,24 procent. Den var for hele landet noget lavere med 85,8 procent.

Socialdemokraten Pernille Rosenkrantz-Theil, som stillede op i Sjællands Storkreds, var den store stemmesluger i Nyråd. Hun fik 272 personlige stemmer.

107 borgere stemte på Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som derved fik næstflest personlige stemmer i den sjællandske flække.

Danmark står fortsat uden en nyvalgt regering, da den kongelige undersøger, Lars Løkke Rasmussen, endnu ikke har haft held med at danne en blå regering.

Facebook
Twitter