DF: Dårlig integration er kun indvandrernes skyld

Dansk Folkepartis næstformand lægger kun skylden for mislykket integration ét sted: Hos indvandrerne

Udlændingepolitikken er et af de vigtigste valgtemaer, og rød og blå blok har travlt med at skyde skylden for fejlslagen integration på hinanden. Men skylden ligger ikke hos politikerne, lyder det nu fra Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, der retter en skarp kritik mod indvandrerne i Danmark:

- Jeg synes, det er stærkt generende, at vi taler om, hvem der har skylden for manglende vilje til integration, sagde Espersen torsdag aften i Debatten på DR2, og fortsatte:

- Det har de indvandrere, der kommer her. Det har de forældre, der ikke gider lære dansk, selvom de har været her i 20-30 år, og det har de børn, som er tosprogede - hvad er det for noget? De kan da bare lære dansk, og så kan de lære sprog hjemme hos deres far og mor, sagde Espersen og fremhævede sine egne børn.

- Mine børn er ægte tosprogede, for de taler faktisk to sprog. Jeg har indtryk af, at de tosprogede, vi normalt taler om, kun taler ét, og det er ikke dansk.

Danske udvandrere tog selv fat

Ifølge Søren Espersen viste de danskere, der i sidste århundrede udvandrede til USA, den rette indstilling:

- Der er mangel på vilje blandt de folk, der kommer, til selv at komme i gang. De danske udvandrere, der tog til Amerika, ventede ikke på, at en hel masse skulle lære dem alt muligt og inddrage dem. De tog selv fat, og det er det, vi mangler, sagde Søren Espersen.