DF: Ingen rød-hvide grænsebomme

Dansk Folkeparti er klar til at acceptere en grænsekontrol, der overholder EU-reglerne

Genindførelse af grænsekontrol og mere videoovervågning står højt på DF-ønskeliste. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Der kan være en løsning på vej i striden mellem Dansk Folkeparti og Venstre om dansk grænsekontrol.Dansk Folkeparti vil i store træk genoplive den toldkontrolaftale, som partiet indgik med Venstre i 2011 - en aftale, som ikke vil overskride reglerne i Schengen-aftalen. Det siger partiets gruppeformand, Peter Skaarup, til Jyllands-Posten.- Vi vil store træk have det, som vi aftalte med VK-regeringen sidst. Det er ikke noget med rød-hvide grænsebomme, siger Peter Skaarup.

Toldere, ikke betjenteAftalen, som udløste international furore i 2011, går blandt andet ud på en styrket grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse ved brug af nye kontrolanlæg, nyt scanningsudstyr, videoovervågning og en styrket politiindsats.

Det er dog toldere, og ikke betjente, der skal vogte grænseovergangene, forklarer Peter Skaarup.- Betjente må vi ikke have ved grænserne inden for Schengen, siger han.

Også ved de danse færge- og lufthavne, samt ved Øresundssundsforbindelsen blev grænsekontrollen styrket.V: Vi forhandler ikke i pressenHos Venstre afviser man ikke forslaget fra Dansk Folkeparti. Til Jyllands-Posten siger partiets næstformand, Kristian Jensen, som understreger, at partierne "ikke forhandler i pressen".- Men vi er enige om, at der skal findes en løsning, og vi er også enige i, at det skal ske inden for rammerne af Schengen-aftalen, siger han til Jyllands-Posten.

Da Helle Thorning-Schmidt og rød blok vandt regeringsmagten i 2011 afskaffede den den øgede grænsekontrol.Øget grænsekontrol er et af Dansk Folkepartis fire ufravigelige krav til Venstre, før partiet, som nu er Danmarks andetstørste, vil indgå i et regeringssamarbejde.

Facebook
Twitter