DF: Ingen topskattelettelser med vores stemmer

Støttepartiet siger højlydt nej til væsentlige områder i det nye regeringsgrundlag.

Kristian Thulesen Dahl vil ikke være med til at sænke skatten på de højeste indtægter. (Foto: DR)

Formanden for Dansk Folkeparti lover ikke Lars Løkke Rasmussens nye regering noget.

- Vi peger ikke på den her regering for at vælte den lige om lidt. Men det er klart, at hvis vi var enige i det her regeringsgrundlag, så ville vi jo være med i regeringen, siger Kristian Thulesen Dahl.

DF-formanden er nemlig stærkt kritisk over for store dele af den politik, som Lars Løkke Rasmussen i dag har lagt frem i sit regeringsgrundlag. Det er blandt andet de skattelettelser for de højeste indtægter, som regeringen lægger op til.

- Lars Løkke Rasmussen kan ikke forvente at få lettelser i topskatten igennem med vores stemmer, siger Kristian Thulesen Dahl.

Markant melding

Udmeldingen fra DF-formanden viser tydeligt, at den nydannede regering ikke nødvendigvis får let ved at gennemføre de mål, som nu er skrevet ned i regeringsgrundlaget.

Både Liberal Alliance og Konservative, der sammen med DF udgør det parlamentariske grundlag for regeringen, er nemlig store fortalere for skattelettelser.

At sige klart nej til lettelser af topskatten er en ’meget kontant’ melding fra Kristian Thulesen Dahls side, mener DR’s politiske analytiker Jens Ringberg.

- Han udtrykker sig meget kategorisk her. Det er mere kategorisk, end jeg har hørt det tidligere, siger han.

Dansk Folkeparti vil bruge penge under alle omstændigheder

En anden uenighed går på, hvordan pengene til de velfærdsforbedringer, som både Dansk Folkeparti og Venstre ønsker sig, skal komme fra.

- Der skal være penge til at få patienterne væk fra gangene på hospitalerne og til at hjælpe politiet med at komme af med deres overarbejdspukkel. Punktum, siger Kristian Thulesen Dahl.

Mens Venstre vil finde pengene til at prioritere sygehusene andre steder i den offentlige sektor, vil Dansk Folkeparti lade de offentlige udgifter stige.

- Vi vil selvfølgelig være et ansvarligt parti, men der er nogle kerneværdier, som vi skal have råd til i det danske samfund, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkepartis krav ikke hørt

Han mener ikke, at Venstre har lyttet tilstrækkeligt til Dansk Folkepartis ønsker under de regeringsforhandlinger, der har stået på mellem DF og Venstre siden valget.

- I virkeligheden går han (Løkke, red.) vel ind for nulvækst, men han håber på at kunne finde pengene til sundhedsvæsenet ved at omprioritere. Så han er ikke kommet os ret meget i møde, siger Kristian Thulesen Dahl.