DF om dobbeltmandater: Folk skal bevise, at de magter det

Ifølge næstformand i Dansk Folkeparti Søren Espersen er der fordele ved at have folketingsmedlemmer siddende i byråd samtidig.

Søren Espersen kunne ikke selv tænke sig at have plads i både Folketinget og byråd. (Foto: DR © DR)

De politikere, der er blevet valgt ind i Folketinget for Dansk Folkeparti, og som i forvejen har plads i både byråd og regionsråd, får i morgen besked på at droppe den ene post.I Dansk Folkeparti sidder 24 ud af 37 nyvalgte folketingsmedlemmer nu på to eller tre mandater. Det har altid været i orden at have to poster, men tre er for mange.

- Vi har altid haft dobbeltmandater, og vi vil ikke ændre den mulighed. Men i morgen får folk at vide, at Folketinget har førsteprioritet, men kan de manøvrere det andet ind, så kan det ligefrem være en fordel, lyder det fra Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen.Han mener, at det ofte er en stor fordel, at folketingsmedlemmer har plads i et byråd.- Hvis vi på Christiansborg bevilger ting til kommunerne, så får vi hurtigt en tilbagemelding om, hvordan det bliver implementeret, så vi hurtigt kan handle, siger Søren Espersen.Skal vise, de kan klare detDet vil dog komme an på en prøve, om alle DF's dobbeltmandater kan klare strabadserne.- Det finder vi først ud af efter fem-seks måneders forløb, hvor nogen vil sige, at de ikke magter det. Vi holder øje fra ledelsens side, for der skal være balance i tingene, siger Søren Espersen, som personligt ikke ville ønske sig to poster.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg skulle få tid til det. Men jeg har respekt for dem, der magter det. Jeg opfordrer ikke nogen til det, men vi sætter os heller ikke imod, siger Søren Espersen.Han udelukker muligheden for tredobbelte mandater.- Det siger vi nej til. Det kan ikke fysisk lade sig gøre, og det ved de.

Facebook
Twitter