DF vil gøre det svært at hyre udenlandsk arbejdskraft

DF vil gøre det svært for virksomheder at hyre udenlandsk arbejdskraft med blandt andet nye dokumentationskrav

Ifølge Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, vil forslaget vil stå "højt på ønskelisten" over krav efter valget, hvor DF i seneste Megafon-måling står til at få 17,3 procent af stemmerne.

Senest i den direkte tv-duel søndag aften mellem Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) blev det understreget, at udenlandsk arbejdskraft i Danmark er et af valgkampens helt centrale temaer.

Nu kommer Dansk Folkeparti med et udspil, der har til formål at begrænse de udenlandske hænder og hoveder i danske virksomheder, skriver Politiken.

Står det til partiet, skal virksomheder fremover kunne dokumentere, at de ikke vil kunne få besat deres stillinger med danske lønmodtagere, før de får lov at benytte ordninger, der giver mulighed for at importere arbejdskraft fra lande uden for EU-området.

- Det meste oplagte ville jo være, at en kommune har skrevet under på, at ja, den her virksomhed har faktisk afsøgt sine muligheder i samarbejde med jobcentre i kommunen og nogle nabokommuner, siger udlændingeordfører Martin Henriksen til Politiken.

Højt på ønskelisten

Han nævner, at forslaget vil stå "højt på ønskelisten" over krav fra Dansk Folkeparti efter valget, hvor DF i seneste Megafon-måling står til at få 17,3 procent af stemmerne.

- Og ja, det vil da være en lidt mere tung proces, end hvis man bare lige kan hente en herop fra Indien eller Pakistan", siger han til Politiken.

Ud over beviskravet til virksomheder foreslår Dansk Folkeparti at indføre optjeningsprincipper på velfærdsydelser til udenlandske statsborgere, samt at man afskaffer green card-ordningen.

Samtidig vil partiet justere beløbsordningen, så det ikke længere er nok for en udlænding at tjene 375.000 kroner om året for at få adgang til det danske arbejdsmarked.

Disharmoni med Venstre

I 2014 kom 2249 udlændinge til Danmark på green card-ordningen, mens der kom 3173 på beløbsordningen, skriver Politiken.

Martin Henriksen medgiver, at forslaget harmonerer dårligt med Venstres udlændingeudspil "Danmark - for dem der kan og vil".

Udspillet vil gøre det nemmere at hente udenlandsk arbejdskraft fra en række lande, der er placeret højt på FN’s særlige HDI-indeks.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk