Enhedslisten bag pro-palæstina banner på busser i Aarhus

Et banner med bosætter-fjendtligt budskab er tidligere blevet fjernet fra københavnske busser af Movia. Men nu får et lignende lov til at blive siddende i Aarhus.

Enhedslisten har købt plads til et banner på en bus i Aarhus. Et lignende banner er tidligere blevet pillet ned af busserne i København, men Movia slår fast, at det får lov til at blive siddende denne gang. (Foto: Enhedslisten © Facebook)

’Boykot bosættervarer – Anerkend Palæstina’.

Det budskab kommer til at stå på en enkelt linje 4A bus i Aarhus i resten af valgkampen. Det er Enhedslisten, der har købt plads til banneret, og det er næppe tilfældigt, at de netop har valgt linje 4A. Buslinjen kører nemlig gennem Gellerup.

Menneskerettighedsordfører for partiet er glad for, at aarhusianerne får mulighed for at se budskabet.

- Det er yderst glædeligt, at århusianerne kan få mulighed for at se det budskab, som blev censureret af Movia og fjernet fra busserne i København, siger Nikolaj Villumsen (EL) til Aarhus Stiftstidende.

Lignende reklame fjernet

Som Nikolaj Villumsen henviser til, så er det ikke første gang, at der hænger et banner på Movias busser, som tager stilling til Israel-Palæstina konflikten.

I slutningen af april havde Dansk Palæstinensisk Venskabforening nemlig dette banner hængende på busserne i København:

(© nejtaktilbsp.dk)

Det valgte Movias bestyrelse at fjerne på grund af, at ’man ikke kan gå ind i Israel-Palæstina konflikten’, som Områdechef i Movia Camilla Struckmann sagde til DR Nyheder den 30. april.

Ikke grundlag for at fjerne reklame

Movia fjernede banneret, selvom deres advokatfirma LETT i et internt dokument havde vurderet, at kampagnen ikke overskred grænserne for lovlige ytringer eller Movias egne reklamebestemmelser.

Men vicedirektør i Midttrafik, Mette Julbo, slår fast, at reklamen får lov til at blive siddende denne gang.

- Ud fra Midttrafiks reklamebestemmelser så holder reklamen sig inden for reglerne. Så vi har ikke noget grundlag for at pille den ned.

Dansk Palæstinensisk Venskabsforenings kampagne udløste et hav af klager til Movia. Men Midttrafik har endnu ikke fået nogen klager over reklamen i Aarhus.

Selvom det skulle ske, så vil det næppe få dem til at fjerne den igen. Heller ikke hvis Israels ambassadør ringer til dem og brokker sig, som han gjorde til Movia ved den foregående kampagne.

- Hvis vi får klager, må vi fastholde, at vi ikke har noget grundlag for at pille reklamen ned. Og selvom Israels ambassadør kontakter Midttrafik, vil vi næppe skifte holdning. Men han er velkommen til at besøge os, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter