FAKTA Her er de mest populære politikere på Facebook

Dansk Folkeparti er bedst repræsenteret i top ti, mens Venstre og Socialdemokraterne følger lige efter.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er landets mest populære politiker på Facebook målt i antal likes per opslag. (Foto: Mads Rafte Hein © DR)

Nogen giver sig selv, nogen overrasker, når det kommer til populariteten på Facebook blandt kandidaterne til det kommende folketingsvalg.

Kun en minister er repræsenteret i toppen, mens flere partiformænd fra oppositionen klarer sig godt.

Se top ti over de mest populære politikere på Facebook målt i antal likes per opslag.  

Top 10:

1. Helle Thorning-Schmidt (S)

Nok ikke så overraskende er landets statsminister den allermest populære danske politiker på Facebook. 1.877 personer liker i gennemsnit hendes opdateringer. I alt har hun fået lidt over en million likes fordelt ud på sine 553 opdateringer.

https://www.facebook.com/hellethorningschmidt/videos/10153887732703852/

2. Pia Kjærsgaard (O)

En anden stor kvinde i dansk politik. Pia Kjærsgaard har faktisk sammenlagt hevet over en halv million flere likes end statsministeren. De er dog også fordelt ud over væsentligt flere opslag med 955. Det giver i gennemsnit 1.633 likes per opslag.

3. Inger Støjberg (V)

Venstres politiske ordfører er mere populær end sin statsministerkandidat på sine 386 opslag om både politik og biografture er det blevet til knap 400.000 likes og i gennemsnit 1.010 likes per opslag.  Samtidig er hun med sit opslag om en biograftur, hvor hun gik i rette med en gruppe indvandredrenge den politiker, som har skrevet det mest kommenterede opslag nogensinde.

4. Mattias Tesfaye (S)

Med sine borgernære opdateringer er den unge socialdemokrat, der som den eneste på listen ikke er folketingsmedlem, en måske overraskende person i top ti. Han udkonkurrerer næsten alle sine ministre med de næsten 350.000 likes, han har fået på 344 opslag. Det giver i gennemsnit 982 likes per opslag.

5. Peter Skaarup (O)

Gruppeformand og endnu en politiker i Dansk Folkeparti, som er mere populær end sin formand på Facebook. 557 opslag har givet ham knap en halv million likes, som giver et gennemsnit på 875 likes per opslag.

6. Johanne Schmidt-Nielsen (Ø)

En af de klart mest Facebook-aktive politikere i top ti. Enhedslistens politiske ordfører har skrevet 2.123 opslag, som til sammen har skrabet næsten to millioner likes til sig. I gennemsnit har hun fået 852 likes per opslag.

7. Lars Løkke Rasmussen (V)

Man skal helt ned til syvendepladsen, før man finder personen, der i meningsmålinger ligger til at blive landets næste statsminister. Lars Løkke Rasmussen har skrevet 1.939 opslag og har fået godt over halvanden million likes. Et gennemsnit på 842 likes per opslag.

8.  Özlem Cekic (F)

Eneste SF'er i top ti har gjort sig bemærket med blandt andet det mest likede opslag nogensinde i dansk politik. Hun har i alt skrevet 1.163 opslag, som til sammen har skrabet over en halv million likes til sig. 477 er det blevet til per opslag.

9. Kristian Thulesen Dahl (O)

Formanden for Dansk Folkeparti slutter sig til sine to partifæller i top ti. 1043 opslag er det blevet til, som har medført mere end 400.000 likes. Det giver et gennemsnit på 401 likes per opslag.

10. Anders Samuelsen (I)

Med en god håndfuld trofaste følgere klemmer Liberal Alliances Formand sig med i top ti. En af det mest aktive med 2.652 opslag, som har givet ham mere end en million likes. 393 likes per opslag har han fået.

Kilde: DR's Undersøgende Databaseredaktion og Soda Analytics.

Facebook
Twitter