Her er Olsen Dyhrs nye folk

Der er i hvert fald ét kendt navn blandt SF's nye folketingsmedlemmer.

SFs formand, Pia Olsen Dyhr, besøger Thorshøj Plejecenter i Holstebro. (Foto: Johan Gadegaard © Scanpix)

SF's totale nedsmeltning for under to år siden havde dæmpet forventningerne til partiets valgresultatet gevaldigt.Det endte dog ikke, som de mest skeptiske havde forudset, men det socialistiske folkeparti måtte alligevel vinke farvel til ni mandater og gik på landsplan fem procentpoint tilbage i forhold til valget i 2011.

Det kendte folketingsmedlem Özlem Cekic røg ud, og samme skæbne var lige ved at overgå partiets tidligere formand Holger K. Nielsen.Ind er kommet tre nye folk. Mød dem her:Karsten HøngeFynboen gjorde sig som suppleant i en periode bemærket med sin kritik af den tidligere regeringsaftale om at sælge en bid af Dong til den kontroversielle amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.Hønge sagde blandt andet, at "denne sag er jo en kamel, der stiller sig oven på bunken af kameler, som er blevet slugt af SF. Og som har bragt partiet ud i denne her meget vanskelige situation. Vi er sgu gået hen og blevet noget tørre i halsen".

Til sidst trådte SF ud af regering, og Annette Vilhelmsen forlod formandsposten. Karsten Hønge kæmpede mod netop Annette Vilhelmsen om det eneste SF-mandat på Fyn og vandt altså til sidst.Karsten Hønge fik pladsen med 137 stemmer flere end rivalen Annette Vilhelmsen. Han fik i alt 2.647 personlige stemmer, mens Vilhelmsen fik 2.510 personlige stemmer.Karsten Hønges mærkesager er ifølge DR's kandidatside tryghed på arbejdsmarkedet, indsatsen mod arbejdsløshed og lige adgang til sundhed.

Karsten Hønge. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Jacob MarkDet unge SF-håb fik et rigtig godt valg i Sjællands Storkreds med næsten 3.000 personlige stemmer.Den 23-årige køgegenser har siddet i Køge Byråd, er formand for Børneudvalget og er dermed den yngste udvalgsformand i Køge Kommune nogensinde.I kølvandet på den hektiske periode, der endte med, at SF trådte ud af regeringen, blev Jacob Mark medlem af den magtfulde landsledelse.I december 2012 blev han SF's folketingskandidat i Køgekredsen, hvor han erstattede Mattias Tesfaye, der sammen med en række andre unge SF'ere forlod partiet efter formandsopgøret imellem Annette Vilhelmsen og Astrid Krag.Jacob Marks mærkersager ifølge DR's kandidatside er flere voksne i vuggestuer og børnehaver, gratis psykologhjælp til unge, flere lærepladser og danske lønninger.

Karsten Hønge. (Foto: Socialistisk Folkeparti © Socialistisk Folkeparti)

Trine TorpDen 45-årige SF'er fra Halsnæs i Nordsjælland fik også et rigtig godt personligt valg med 2.494 stemmer.Hun har erfaring fra byrådet i Halsnæs Kommune og arbejde som psykolog. I dag arbejder hun som lektor på Professionshøjskolen Metropol.Så sent som i februar overtog hun formand Pia Olsen Dyhrs spidskandidatur i Nordsjælland.Trine Torp har siddet i SFs Landsledelse siden 2002.Hendes mærkesager ifølge DR's kandidatside er fokus på mennesker, fællesskab og natur, finansskat og bekæmpelse af skattely og mindre ulighed i sundhed og uddannelse.

Karsten Hønge. (Foto: Socialistisk Folkeparti © Socialistisk Folkeparti)
Facebook
Twitter