Her er Samuelsens nye folk

Den højtråbende sociolog og de selvstændige erhvervsdrivende. Mød Liberal Alliances nye folketingskandidater.

Liberal Alliances blev en af blå bloks helt store vindere ved denne uges folketingsvalg. I alt fik partiet ni mandater og dermed en fremgang på fire mandater fra deres nuværende i alt 13.

Fremgangen betyder også, at der, når det nye Folketing mødes, vil være en række nye ansigter i partiets folketingsgruppe.

Du kan møde de nye folketingsmedlemmer her:

Henrik DahlSociolog, forfatter og debattør. Tidligere på venstrefløjen - men nu liberal.

Han er for alvor kendt for sine holdninger, der blandt andet kommer til udtryk på hans blog på Berlingskes hjemmeside. Han fik 2.902 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds.

Henrik Dahls mærkesager på DR’s kandidatside er mere samfund, mere decentralisering og at styrke landdistrikterne.

I en tidligere version af denne artikel omtalte DR.dk forhold om Henrik Dahl, der ikke har relevans for hans politiske virke. Dette er nu fjernet.

Henrik Dahl i Debatten den 8. maj 2014 (© DR)

Christina Egelund

Selvstændig erhvervskvinde og ansat i det private.

Hun stillede sidste år op til Europaparlamentsvalget, hvor hun blandt andet gjorde sig bemærket for under valget at sige, at staten ikke skal holde hånden under danske banker med de såkaldte bankpakker under finanskrisen.

- Dynamikken i, at man holder hånden under noget, der ikke kan bære sig selv, det er ikke sundt, sagde hun dengang til Nordjyske Stiftstidende. Dermed gik hun lige en tand længere, end der var partiets politik på området.

Christina Egelund har ikke opgivet nogle bestemte mærkesager på DR’s kandidatside.

Henrik Dahl i Debatten den 8. maj 2014 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Laura Lindahl

31 år og ansat i Dansk Boldspil-Union, hvor hun sidder med det kommercielle ansvar for en række af DBU’s rettigheder.

Hun fik et fint valg i Københavns Storkreds med 2.691 personlige stemmer.

Laura Lindahls mærkesager på DR’s kandidatside er lavere skatter, mindre EU og en lavere grundskyld.

Henrik Dahl i Debatten den 8. maj 2014 (© Laura Lindahl)

May-Britt Buch-Kattrup

51 år og ansat i det private.

Hun fik 639 personlige stemmer og er dermed et af de folketingsmedlemmer, der er kommet ind med færrest stemmer i ryggen.

May-Britt Buch-Kattrups mærkesager på DR’s kandidatside er mindre bureaukrati, fri handel og bedre vilkår for landbrug og hestesektoren.

Carsten Bach

Er 39 år og ansat i det private.

Han har under valgkampen bevidst gået efter at placere sine genbrugs-valgplakater på genbrugsstationer. Det er der, man kommer i snak med folk, mener han.

Carsten Bachs mærkesager på DR’s kandidatside er mere frihed til danskerne, fredskabelse og frihandel og en bedre ledsagerordning for handicappede.

Henrik Dahl i Debatten den 8. maj 2014 (Foto: Arkivfoto)

Rettelse: I forbindelse med folketingsvalget bragte dr.dk en række artikler med en kort præsentation af de nye folketingsmedlemmer. Omtalerne kom til at se uens ud på grund af en manglende redaktionel koordination af linjen. Derfor er artiklerne nu gennemskrevet, så de fremstår mere ensartede. Læs hele rettelsen her.