Her er Søren Papes nye folk

K-formanden er selv blandt de nye ansigter i den konservative folketingsgruppe.

Søren Pape Poulsen og tre andre er nye ansigter i den konservative folketingsgruppe. (© DR)

De Konservative fik i torsdags et historisk dårligt valg, og det tidligere statsministerparti har nu kun seks medlemmer i folketingsgruppen.Blandt dem er fire af medlemmerne nyvalgte, herunder partiformand Søren Pape Poulsen, der ikke tidligere har siddet i Folketinget.Mød de nyvalgte konservative her.Søren Pape PoulsenDen tidligere Viborg-borgmester blev ny formand efter Lars Barfoed i august og kom nærmest fra første dag i mediernes kritiske søgelys.Det skete på grund af en beslutning i byrådet om at lade det kommunale energiselskab i Viborg købe navnerettighederne til det lokale fodboldstadion, selvom beslutningen blev erklæret ulovlig af Statsforvaltningen. Søren Pape Poulsen understregede i august, at han fuldt ud stod ved byrådets valg.Søren Pape Poulsen har på grund af sin manglende plads i Folketinget været tvunget til at lade politisk ordfører Mai Mercado repræsentere Konservative under spørgetimerne med statsministeren i folketingssalen.Der var inden valget tvivl, om hvorvidt K-formanden ville blive valgt ind, men han fik dog et relativt godt valg med 11.565 personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds.Papes mærkesager er ifølge DR's kandidatside mennesker først, bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet og mere vækst i Danmark.

FV15. Værter: Kim Bildsøe Lassen og Ask Rostrup. Uffe Elbæk, Søren Pape Poulsen, Anders Samuelsen, Helle Thorning-Schmidt, Kristian Thulesen Dahl, Pia Olsen Dyhr, Lars Løkke Rasmussen, Johanne Schmidt-Nielsen, Morten Østergaard og Stig Grenov. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Naser KhaderDet tidligere radikale folketingsmedlem og medstifteren af Ny Alliance opnåede ikke genvalg for De Konservative i 2011, men det gjorde han i torsdags.Han havde ellers bekendtgjort, at han var færdig med politik efter valget i 2011, men lod sig alligevel friste efter flere henvendelser fra De Konservative i Østjylland. Terroraktionen mod Charlie Hebdo i Paris i starten af året var en vigtig årsag til, at han sagde ja til at stille op igen.Det var Naser Khader, som introducerede begrebet 'naziislamisme' for partiformand Søren Pape Poulsen. Et ord, der senere blev brugt i en opsigtsvækkende kampagne.Naser Khader har i sine år udenfor Christiansborg slået sit navn fast som førende ekspert om Mellemøsten og ikke mindst borgerkrigen i Syrien, hvor han selv er født.Khaders mærkesager er ifølge DR's kandidatside kampen mod islamisme og radikalisering, stop menneskesmugling over Middelhavet og en bedre infrastruktur i Østjylland.

Naser Khader, Konservative (© Scanpix)

Rasmus Jarlov38-årige Rasmus Jarlov har siden 2009 siddet i Københavns Borgerrepræsentation, hvor han indtil nu også har været politisk leder for De Konservative i København. Han har tidligere siddet to år i Folketinget som suppleant for Connie Hedegaard.Rasmus Jarlov er med jævne mellemrum kommet med opsigtsvækkende meldinger, som ikke altid flugter med den officielle partilinje. I foråret kaldte han eksempelvis Irak-krigen en fejl, ligesom han har kritiseret den omdiskuterede offentlighedslov, som hans eget parti ellers var med til at vedtage.Jarlovs mærkesager er ifølge DR's kandidatside lavere grundskyld, velfærd til de svage og ikke de stærke samt en stram udlændinge- og kulturpolitik.

(© Konservative)

Mette Abildgaard26-årige Mette Abildgaard har hidtil været konservativ gruppeformand i Region Hovedstaden og er tidligere blevet udpeget til Det Konservative Folkepartis såkaldte 'talenthold'.Under valgkampen vakte hun lokal opsigt i Nordsjælland, da hun i et stunt 'flyttede' på gaden.Hun placerede en masse flyttekasser i Værløse Bymidte i en protest mod grundskylden. Flyttekasserne var et symbol for, at nordsjællandske familier risikerer at skulle flytte fra hus og hjem på grund af en høj grundskyld.Abildgaards mærkesager er ifølge DR's kandidatside, at flere skal overleve kræft, kriminelle udlændinge skal sendes hjem, og at ejendomsskatterne skal fastfryses.

(© Konservative)
Facebook
Twitter