Ishøjs unge har uddannelse på hjernen

Ishøj har Danmarksrekord, når det gælder om at hæve uddannelsesniveauet. De seneste tre år har en større del af de unge valgt at uddanne sig.

Ishøj er blandt andet kendt for Arken, badestrand og de mange gæstearbejdere, der slog sig ned i 1960´erne og 80´erne. Men nu kan kommunen prale over en anden ting: Kommunen har Danmarksrekord, når det drejer sig om at hæve uddannelsesniveauet blandt kommunens unge.

I 2011 havde 33 procent af de unge i kommunen mellem 25-29 år ikke taget en ungdomsuddannelse. Sidste år var tallet dalet til 27 procent. Også unge mellem 20-24 år klarer sig markant bedre – og uddannelsesniveauet er hævet gennem en længere årrække.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som DR´s Undersøgende Databaseredaktion har analyseret.

Uddannelse hitter

På CPH West, der er en af landets største uddannelsescentre og har hovedkontor i Ishøj, mærker man, at holdningen til uddannelse er skiftet.

- Der er blevet en stærkere bevidsthed om, at man skal have en uddannelse for at få et job. Jo højere uddannelse, des bedre, mener Eva Hoffmann Bang, direktør for CPH West.

De senere år er CPH West gradvist vokset og rummer i dag gymnasium, handelsskole, teknisk skole og i alt 16 uddannelser med omkring 4.000 årselever. Den store uddannelsesinstitution i nærområdet har indfanget flere unge fra Ishøj.

- Tilstedeværelsen af en stor ungdomsuddannelse spiller en rolle. Det har nyhedens interesse, mener Eva Hoffmann Bang.

Satsning på uddannelse lønner sig

I flere år har Ishøj, hvor fire ud af ti borgere under 30 år har indvandrebaggrund, satset markant på at hæve uddannelsesniveauet, fortæller Søren Elnebo Lau, centerleder på UU Center Syd (Ungdommens Uddannelsesvejleding).

- Ishøj har haft en intensiv indsats, og resultaterne begynder at vise sig, siger han.

Søren Elnebo Laou peger på, at Ishøj har styrket ungdomsvejledning og arbejdet med flere projekter, der gør unge klar til at tage en uddannelse.

Kommunen får gevinst, når flere unge gennemfører en uddannelse, mener han.

- Det betyder meget for Ishøjs renomé, at de unge bliver bedre uddannet. For det lokale erhvervsliv, er det også vigtigt at kunne få uddannet arbejdskraft.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk