K og LA til Løkke: Skattelettelser skal også ske i toppen

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen lover skattelettelser til de lavestlønnede. Men hans støtter på højrefløjen kræver lavere topskat.

Lars Løkke Rasmussen (V) vil give skattelettelser i bunden, men både K og LA kræver mindre topskat. (© Scanpix)

Venstre vil give skattelettelser til de lavestlønnede. Det lovede Lars Løkke Rasmussen i en partilederdebat på DR i aftes.

- Jeg vil da gerne give et løfte mere. For jeg vil gerne love også at sænke skatten for folk med små arbejdsindkomster, sagde han.

Men skattelettelser i bunden alene er ikke nok, mener Venstres støtter i blå blok. Både De Konservative og Liberal Alliance vil også have lettelser i topskatten:

- Et af vores ultimative krav er, at skattetrykket skal sænkes, men vi mener jo, at man skal fjerne topskatten, for det er en vækstdræber af den anden verden, siger De Konservatives formand Søren Pape Poulsen.

Liberal Alliance stiller sig, i takt med De Konservative, ikke kun tilfreds med en reducering af skatten for de lavest lønnede. Også her vil de reducere topskatten, hvis blå blok kan samle flertal efter valget den 18. juni: 

- Det er en af de dyreste skatter, vi har i forhold til, hvor meget vækst det koster, at vi har den, siger Anders Samuelsen formand for Liberal Alliance.

LA: Skær i den offentlige sektor

Anders Samuelsen mener, at de andre partier har berøringsangst, når det gælder debatten om, hvor stor den offentlige sektor skal være:

- Det, der er vores problem, er, at de andre partier helst vil tale om, hvordan de vil øge den offentlige sektor eller helst ikke vil gøre noget på størrelsen af den offentlige sektor. Det skal vi turde tale om.

Venstre vil finansiere skattelettelser i bunden ved at sænke ulandsbistanden og ved stramninger på udlændingeområdet, som ifølge Lars Løkke Rasmussen vil give yderligere 1 millard kroner om året. Men om der også skal findes penge til lettelser af topskatten, har Venstreformanden endnu ikke løftet sløret for.

Venstres andet valgløfte

Løftet om skattelettelser i bunden er Venstres andet valgløfte. 

Første valgløfte er at genindføre boligjobordningen - hvor man kan få trukket håndværkerregningen fra. Den afsakffede den nuværende regeringen ved indgangen af 2015.

"Hvad får dig til at stå op om morgenen og gå på arbejde?

Tag et billede af det, der driver værket for dig - og del det med os på DR Nyheders side på FAcebook, på email drdinstemme@dr.dk eller #DRDinStemme på instagram og twitter."

FacebookTwitter