Kristendemokraternes formand: 'Jeg siger jo ikke at homoseksuelle er onde'

Stig Grenov, der vil have Kristendemokraterne tilbage i Folketinget, forklarer, hvorfor homoseksuelle ikke skal have lov at adoptere.

Kristendemokraterne kæmper endnu en gang for at komme i Folketinget, hvor vælgerne ikke har stemt dem ind siden 2001. 

En af deres mest kendte mærkesager er familiepolitikken - og heriblandt deres stærke skepsis mod abort og homoseksuelles rettigheder til at få børn.

Partiets formand Stig Grenov var første gæst i valgprogrammet 'Mød Partierne', hvor han efter en smule overvejelse svarede ja til, at homoseksualitet er 'unaturligt'. Herefter forklarede han, hvorfor homoseksuelle par ikke bør have lov til at adoptere børn:

- Det er jo ikke et spørgsmål om, at homoseksuelle er onde. Det er et spørgsmål om, at barnet som menneske har behov for at spille bold op imellem de forskellige køn og danne sin kønsidentitet derfra.

- Hvis den lille dreng kan se, at forældrene fravalgte hans køn. Hvad betyder det så for ham - det kunne jeg godt tænke mig at vide.

Sex er ikke som en pose bolsjer

Stig Grenov kom også ind på Kristendemokraternes modstand mod abort.

- Når man dyrker sex, er det ikke som at dele en pose bolsjer, og det værste, der kan ske, er, at man får det galt i halsen. Man risikerer faktisk at blive forælder - og man skal tage sit ansvar

Partiet mener derfor, at gravide, der søger om abort, som mininum skal modtage obligatorisk rådgivning fra professionelle, der oplyser om problematikerne ved at abortere.

Hvis den gravide går igennem rådgivningen og stadig ikke ønsker at føde barnet, er det op til hende selv.

- Men det væsentligste vi som parti kan gøre, er at forklare befolkningen, hvorfor det her emne er så vigtigt.

Se klip fra interviewet i videoen over artiklen.