Lars Løkke vil danne ren Venstre-regering

Danmarks næste regering bliver en ren Venstre-regering, siger Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen konkluderer efter et møde med de fire blå partiledere, at han kan danne en regering bestående udelukkende af Venstre-ministre.

- Det er min vurdering efter aftenens drøftelser, at det vil være muligt at danne en Venstre-regering under min ledelse, som vil nyde opbakning i Folketinget, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han vil nu færdiggøre arbejdet med at lave et endeligt regeringsgrundlag, og i morgen vil han orientere dronning Margrethe om, at han agter at danne en ren V-regering.

Præsenterer regering på søndag

På søndag forventer Lars Løkke Rasmussen så at præsentere sin nye regering.

- Det er min intention at fremstille en ny regering over for dronningen søndag formiddag og også præsentere den politik, som sådan en regering vil arbejde for, siger han.

Sidst Danmark havde en ren Venstre-regering var i 1973 efter det såkaldte jordskredsvalg, hvor daværende V-formand Poul Hartling blev statsminister. Den regering holdt i blot 14 måneder.

Allerede inden aftenens møde mellem de fire partiledere i blå blok gjorde Kristian Thulesen Dahl det klart, at han anså det for at være mest realistisk, at Lars Løkke Rasmussen ender med at danne en ren Venstre-regering.

DF: Det skal gå stærkt

Sådan lød det også efter mødet fra DF-formanden.

- Min opfordring er, at det skal gå stærkt, for vi kommer ikke i gang med de ting, vi skal i gang med, før der er dannet en ny regering, siger Kristian Thulesen Dahl.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, stemte i og kaldte det 'oplagt', at der nu dannes en ren V-regering.

LA: Ambitiøse planer om at sænke topskat

Det mente Liberal Alliances Anders Samuelsen også, og han forventer, at et kommende regeringsgrundlag vil indeholde det 'mest ambitiøse', Danmark endnu har set en regering præsentere omkring topskatten.

- Det er historisk, at en regering formulerer sig så ambitiøst om at nedsætte marginalskatten, siger Anders Samuelsen.

- Det er ikke bare bløde formuleringer, som jeg har set det, siger han.

Det har været Liberal Alliances største krav, at en kommende borgerlig regering enten helt fjerner eller som minimum sænker netop topskatten.

https://twitter.com/anderssamuelsen/status/614515395572072448