Liberal Alliance dropper ønske om blå flertalsregering

Anders Samuelsen vil nu anbefale, at Løkke danner en borgerlig regering. Partiet er stadig klar til at gå i regering.

Liberal Alliances Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll ankommer til Amalienborg fredag d. 19 juni 2015 for at meddele dronning Margrethe, hvem de peger på som landets kommende statsminister. (Foto: Søren Bidstrup © Scanpix)

Det er prøvet af, og nu skal vi videre.Liberal Alliance vil ikke længere anbefale, at der dannes en flertalsregering med de fire blå partier, når partiet skal mandag skal besøge dronningen.Partileder Anders Samuelsen oplyser til DR Nyheder, at Liberal Alliance dropper kravet om en blå flertalsregering forud for morgendagens dronningerunde, men at partiet fastholder ønsket om en regering bestående af borgerlige partier.

Liberal Alliance havde som eneste parti 'tilrådet' dronning Margrethe at overlade det til Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen at danne en borgerlig flertalsregering bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative.Den opgave har kongelig undersøger Lars Løkke Rasmussen netop opgivet.Klar til at gå i regeringAnders Samuelsen siger til Ritzau, at 'det er godt, at forsøget er blevet gjort'.

Han melder sig fortsat klar til at gå med i en kommende regering. Det er dog ikke afgørende for partiet, siger Anders Samuelsen.- Men ethvert parti, der tager sig selv alvorligt og mener at have noget at byde på i forhold til Danmarks fremtid, skal selvfølgelig være klar til at gå i regering.- Det er vi selvfølgelig, og vi har også kompetente folk, siger Anders Samuelsen til Ritzau.Liberal Alliance fik ved valget 265.129 stemmer. Det betød, at partiet gik frem fra 9 til 13 mandater.

Facebook
Twitter