Liberal Alliance presser Løkke under regeringsforhandlinger

Topskatten skal enten sænkes eller fjernes helt, lyder det fra partiet forud for nye forhandlinger.

Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance kræver indrømmelser på topskatten.

Liberal Alliance kræver klare indrømmelser fra Lars Løkke Rasmussen (V) på topskatten under de igangværende forhandlinger om at danne en ny regering.

Venstre-formanden har inviteret de øvrige partiledere i blå blok til nye forhandlinger klokken 18.30 i dag, og forud for mødet stiller skatteordfører Ole Birk Olesen en række krav til Løkke.

Ole Birk Olesen konstaterer i et opslag på Facebook, at Liberal Alliance er med på at genindføre starthjælp til flygtninge, stramme asylpolitikken og skære i udviklingsbistanden.

Hel eller delvis gennemførelse af LA-mærkesager

Men Liberal Alliance skal have betaling for at stemme ovenstående Venstre-tiltag igennem i folketingssalen, og det skal ske i form af topskattelettelser.

- Vi har i LA vore egne holdninger om, hvad de penge skal bruges til, og lige siden partiets stiftelse har vi lovet vælgerne, at vi vil arbejde for en maksimal skat på 40 procent på den sidst tjente krone, d.v.s. et skattesystem uden en topskat.

- Så når vi sparer penge i samarbejde med de andre borgerlige partier, så skal en andel af de penge gå til hel eller delvis gennemførelse af LA's mærkesager, ligesom de andre blå partier også vil bruge af pengene til at gennemføre deres mærkesager, skriver Ole Birk Olesen.

LA-ordføreren har ikke ønsket at uddybe sine kommentarer over for DR Nyheder. Det har heller ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra partiformand Anders Samuelsen.

Ikke bange for noget

Kravet om indrømmelser på topskatten kommer i kølvandet på LA-formand Anders Samuelsens udmelding i går om, at 'topskatten skal på bordet' under forhandlingerne med Lars Løkke Rasmussen.

Hvad nu hvis det ikke gør?

- Jeg har sagt, at vi ikke er bange for noget som helst. En regering kan vælte sig selv, ved at den ikke lytter til sit parlamentariske grundlag, sagde Anders Samuelsen i går.

Berlingske skriver desuden i dag, at Liberal Alliance ifølge avisens anonyme kilder vil undlade at stemme for en række af Venstres forslag, hvis ikke Løkke giver partiet vished om, at en ny regering vil fjerne eller som minimum sænke topskatten.

Torsdag aften kommenterede Lars Løkke Rasmussen kort Liberal Alliances krav om indrømmelser på topskatten i et regeringsgrundlag:

- Regeringsgrundlaget bliver jo ikke en skattepolitisk aftale. Regeringsgrundlaget bliver under alle omstændigheder et grundlag for en mindretalsregering og vil sætte en retning for, hvordan den regering skal arbejde, sagde Venstre-formanden.

- Så vil det være sådan med bestemthed, at der kommer situationer i løbet af perioden, hvor der skal diskuteres skat. Det har jeg allerede meget klart markeret.

FacebookTwitter