Løkke: Håber det bliver sidste møde med de blå

DF og Konservative regner med en ren Venstre-regering.

Lars Løkke Rasmussen håber, at han snart er færdig med at forhandle om en ny regering. (Foto: Jeppe Vejlø © Scanpix)

En regeringsdannelse kan være lige oppe over.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen håber - på vej ind til et møde med de tre øvrige partiledere i blå blok her til aften - at det bliver sidste møde med de fire formænd.

Samtidig forventer både Kristian Thulesen Dahl (DF) og Søren Pape Poulsen (K), at der bliver dannet en mindretalsregering bestående af Venstre alene.

- Det vil være min ambition, at det her er det sidste møde mellem hele kredsen af partier, som har udstyret mig med et mandat om at forhandle et grundlag at danne regering på, siger Lars Løkke Rasmussen.

Fortsat udeståender

Han siger dog, at det 'dermed ikke er sagt, at det er det sidste møde'.

Løkke siger, at der fortsat er udestående spørgsmål, der skal drøftes mellem de fire blå partier, og peger blandt andet på Dansk Folkepartis ønsker på sundheds- og ældreområdet.

- Over for det står ambitionen hos Konservative og Liberal Alliance, som gerne ser, at vi gør noget på marginalskatten, og på den ene eller anden måde skal det vise sig, om jeg er i stand til at bygge bro, siger Lars Løkke Rasmussen.

DF og K: Det bliver ren V-regering

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, forventer på vej ind til mødet, at Lars Løkke Rasmussen meget snart vil annoncere, at Venstre danner regering alene.

- Min bedste vurdering er, at vi skal se at få lidt fart over feltet, og der skal dannes en regering, så vi kan komme i arbejdstøjet, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Det mest realistiske er en Venstre-mindretalsregering, siger han.

Det tror Konservatives Søren Pape Poulsen også på:

- Mon ikke det ender sådan?

FacebookTwitter