Løkke holder hviledag i Tour de regering

Lars Løkke Rasmussen har ikke forhandlet regering med de borgerlige partier i dag, forklarer han på Facebook.

Lars Løkke Rasmussen efter forhandlinger med de borgerlige partier mandag. (Foto: Jeppe Vejlø © Scanpix)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, tager en fridag som kongelig undersøger. Derfor er der ingen møder med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative om dannelse af en borgerlig mindretalsregering. Det skriver han på Facebook. - Jeg bruger det meste af dagen på at "fordøje" de mange forskellige ønsker, partierne har fremsat under de seneste dages forhandlinger, skriver Lars Løkke Rasmussen.

Nyt mandag mandag Mandag forhandlede han med de borgerlige partier, da dronning Margrethe gav ham et nyt mandat til at forhandle en borgerlig mindretalsregering.I weekenden opgav Løkke den flertalsregering, som Liberal Alliance havde efterlyst i sit første råd til dronningen.- En eventuel regering under min ledelse skal både kunne lytte til valgets tale og formidle et godt og tillidsfuldt samarbejde på Christiansborg. Derfor bliver der ingen aktivitet i Landstingssalen i dag, skriver Lars Løkke Rasmussen.

Iagttagere regner med, at han vil forhandle en mindretalsregering med Dansk Folkeparti. Den har dobbelt så mange mandater og er meget mere stabil end en smal Venstre-regering, som separat skal forhandle et flertal på plads med tre borgerlige partier.Offentligt forbrug skiller V og DFKnasten er især det offentlige forbrug. Venstre kræver nulvækst, mens Dansk Folkeparti står fast på 0,8 procent, som de sammen gik til valg på i 2011. Kravet ligger milevidt fra Liberal Alliance, som årligt vil slanke det offentlige med én procent.DF har skærpet tonen overfor Venstre inden forhandlingerne.DF's EU-parlamentariker Morten Messerschmidt kræver, at Thorning ved et kommende EU-topmødet fremlægger de blås aftale imod en social union i EU, mens Løkke kun som aftalt med Thorning må sende retsforbeholdet til folkeafstemning i første kvartal 2016, ikke andet.Desuden har DF's udenrigsordfører, Søren Espersen, nævnt DF's fire ultimative krav for at forhandle regeringsprogram. /ritzau/

Facebook
Twitter