Løkke og Thulesen Dahl genoptager forhandlingerne

De to partiformænd mødes onsdag formiddag efter at have fejret sankthans sammen i aftes.

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl forhandler videre om en ny regering i dag. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Efter en tirsdag med filosoferen, fordøjen og en uformel sankthansmiddag genoptager Lars Løkke Rasmussen (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF) i dag regeringsforhandlingerne.Dansk Folkepartis delegation bestående af Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup og Søren Espersen er inviteret til forhandlinger hos Lars Løkke Rasmussen klokken 09.30 på Christiansborg.Liberal Alliance og Konservative skal også forbi Løkke i dag. Konservative er som de sidste inviteret til klokken 16.

Uformel sankthansmiddagVenstre og Dansk Folkeparti holdt i går en officiel forhandlingspause, og Lars Løkke Rasmussen brugte med egne ord dagen på at 'filosofere' over de igangværende forhandlinger og 'fordøje' de forskellige partiers mange ønsker.Forhandlingerne var dog ikke sat mere på pause, end at Kristian Thulesen Dahl var inviteret på en privat og uformel sankthansmiddag hjemme hos Lars Løkke Rasmussen.

De to partiledere viste sig endda frem for offentligheden, da de gik ud på Lars Løkke Rasmussens altan og trak lidt luft.Det øjeblik blev foreviget af en TV2-journalist:https://twitter.com/Staghoj/status/613437453622489088To sandsynlige scenarierMandag forhandlede Lars Løkke Rasmussen med de borgerlige partier, da dronning Margrethe gav ham et nyt mandat til at forhandle en borgerlig mindretalsregering.I weekenden opgav Løkke den flertalsregering, som Liberal Alliance havde efterlyst i sit første råd til dronningen.Iagttagere regner med, at han enten vil lande en ren V-regering eller forhandle en mindretalsregering på plads med Dansk Folkeparti.

Den vil have dobbelt så mange mandater og umiddelbart være mere stabil end en smal Venstre-regering, som separat skal forhandle et flertal på plads med tre borgerlige partier.

Facebook
Twitter