Måling: God uge for blå blok

Med mindre end en uge til valget kan de blå partier notere sig, at de for fjerde måling i træk står til at kunne få flertal.

Anden uge af valgkampen er nu fløjtet af. Og ser man på dagens meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder, er det umiddelbart de borgerlige partier, som har mest at fejre i den sidste weekend inden valget.

Her står Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative til at få 51,7 procent af stemmerne. De røde partier – Socialdemokraterne, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet – står derimod til at få 48,3 procent af stemmerne.

Det er ellers ikke mere end fire dage siden, at rød blok førte med 50,8 procent af stemmerne.

Men efter en uge, hvor især udlændinge- og asylpolitikken har fyldt meget i debatten, har de blå partier generobret lidt at det tabte terræn. Og for fjerde måling i træk kan blå blok notere et lille forspring i forhold til de røde partier.

Man skal dog fortsat tage højde for den statistiske usikkerhed, som ligger på 2,1 procentpoint.

LA og DF står stærkt

Dykker man ned i tallene, er det fortsat Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som holder hånden under Lars Løkke Rasmussens (V) statsministerdrømme.

Begge partier er siden det seneste folketingsvalg i 2011 stormet frem i målingerne. Og hvis der var valg i morgen, ville de to partier til sammen få 27,5 procent af stemmerne.

De to ”gamle” partier på blå blok – Venstre og De Konservative – ville derimod kun få 24 procent af stemmerne, hvis det var i morgen, vælgerne skulle til stemmeurnerne.

Også god måling for Alternativet

På den røde blok står de to regeringspartier – Socialdemokraterne og De Radikale – til at få 29,6 procent af stemmerne ifølge dagens Epinion-måling.

Det er lidt under valgresultatet i 2011, hvor de to partier fik 34,3 procent af stemmerne. Det skyldes, at De Radikale er faldet fra 9,5 procent af stemmerne ved valget i 2011 til 4,3 procent af stemmerne i dagens meningsmåling.

Enhedslisten går derimod frem, og står til at få 8,5 procent af stemmerne.

Og Uffe Elbæks parti, Alternativet, står i dagens måling til at få 5,1 procent af stemmerne, hvilket igen er på den komfortable side af spærregrænsen.

Epinion-målingen viser følgende fordeling af stemmer til Folketingets partier (i parentes resultaterne fra gårsdagens måling):

• Socialdemokraterne 25,3 procent (24,9)

• De Radikale 4,3 (5,3)

• Konservative 3,3 (3,2)

• SF 4,9 (5,5)

• Liberal Alliance 8,2 (8,0)

• Kristendemokraterne 0,7 (0,9)

• Dansk Folkeparti 19,3 (19,2)

• Venstre 20,7 (20,2)

• Enhedslisten 8,5 (8,3)

• Alternativet 5,1 (4,6)

Du kan læse meget mere om meningsmålingerDR Nyheders meningsmålingssite.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk