Manu Sareen efter nederlag: Jeg er helt vildt slidt

Socialministeren er ude af Folketinget – og skal skrive en ny børnebog.

Socialminister Manu Sareen må vige pladsen til fordel for partihopperen Ida Auken, der var en stemmesluger, da hun i 2011 stillede op for SF. (Foto: Simon Læssøe/Torkil Adsersen © Scanpix)

Der er ikke plads til, at både Ida Auken (R) og Manu Sareen (R) kan få en plads i Folketinget for De Radikale - og vælgerne har valgt Ida Auken.

Dermed har socialminister Manu Sareen altså ikke længere sæde på tinge.

- Det er ærgerligt, at vi ikke fik to mandater i København – der er rigtig ærgerligt. Men det giver jo mulighed for at lave nogle nye ting i livet, siger han.

Skal skrive en børnebog

Manu Sareen vil blandt yngre borgere være kendt som forfatteren bag serien om Iqbal Farooq, som han opfandt i 2007 – og nu vil han sætte sig med pen og computer bag skrivebordet igen.

- Det første, jeg skal, er helt klart at skrive en børnebog. Og så vil jeg gerne prøve at arbejde lidt med det, jeg er uddannet inden for – nemlig med børn, unge og udsatte grupper, siger han.

Ministeren for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har været minister siden oktober 2011. Dengang var han Ligestillings- og Kirkeminister.

Vildt hårdt

Det trækker tænder ud at være minister, fortæller Manu Sareen.

- Jeg må klart indrømme, at det at være socialminister, det er helt klart noget, der slider helt vildt meget. Og jeg er helt vildt slidt, og glæder mig sådan set også til at få et liv tilbage – fordi det har der ikke været meget af, siger ministeren, der ikke opnåede genvalg.

Manu Sareen har været medlem af Folketinget siden 2005 for De Radikale.

Tidligere sad han i Københavns Borgerrepræsentation. Han kan nu foreløbig sætte et punktum efter en periode på 13 år i dansk politik.

 • Thyra Frank har været medlem af Folketinget for Liberal Alliance siden 2011. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)
 • Brandærgerlig Carsten Hansen: Vores løftebrud kostede troværdighed og mig en plads i Folketinget. (Foto: Thomas Lekfeldt © Scanpix)
 • Den konservative Mike Legarth har været folketingsmedlem siden 2007. (Foto: Scanpix © Jens Nørgaard Larsen)
 • Lars Barfoed har været folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Nordsjællands Storkreds siden 2007. (Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)
 • Annette Vilhelmsen har været folketingsmedlem for Socialistisk Folkeparti i Fyns Storkreds siden 2011. (Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)
 • Rasmus Helveg Petersen har været folketingsmedlem for Radikale Venstre siden 2011. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)
 • Peter Christensen, der har været finansordfører for Venstre indtil nu, formåede heller ikke at skrabe nok stemmer sammen. (Foto: Niels Ahlmann Olesen © Scanpix Denmark)
 • De Radikales Manu Sareen, der var minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold i Helle Thorning-Scmidts regering, må se sig slået i kampen om en plads i Folketinget. (Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)
 • Enhedslistens undervisningsordfører Rosa Lund ser ikke ud til at blive genvalgt. (Foto: Katrine Emilie Andersen © Scanpix)
 • Mads Holger (th) kom Konservative i forkøbet og meldte sig selv ud af partiet, og får derfor ikke en plads i Folketinget. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)
 • Özlem Cekic fra SFer en af de helt store profiler, der skal pakke sit kontor på Borgen sammen efter gårsdagens Folketingsvalg. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)
 • Også Venstres Martin Geertsen har måtte sande sit nederlag og siger farvel til Folketinget. (Foto: Thomas Lekfeldt © Scanpix)
 • Før valget var der to gange Hækkerup i Folketinget, nu er der kun en. Ole Hækkerup fra Socialdemokratiet siger farvel til Borgen, men lader sin bror Nick Hækkerup føre navnet videre i dansk politik. (© Folketinget)
1 / 13