Mette Frederiksen: Jeg er indstillet til ny formand

Næste søndag skal Socialdemokraterne mødes og officielt vælge ny formand. Indtil videre er der ingen modkandiater til Mette Frederiksen.

Socialdemokraterne holder møde i hovedbestyrelsen på Hotel Scandic. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Den afgående justitsminister bekræfter fra talerstolen på et socialdemokratisk hovedbestyrelsesmøde i København, at hun er kandidat til formandsposten i Socialdemokratiet.

- Folketingsgruppen og hovedbestyrelsen har i dag enstemmigt valgt at indstille mig som ny formand, siger Mette Frederiksen.

Allerede kort efter, at den nu afgående formand Helle Thorning-Schmidt på valgnatten fortalte om sin beslutning om at trække sig fra posten, begyndte de første støtter til Mette Frederiksen at melde sig.

Herunder en række prominente partifæller som S-nestor Mogens Lykketoft, afgående finansminister Bjarne Corydon, afgående erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen og afgående forsvarsminister Nicolai Wammen.

Mødes igen søndag

Men det var på et møde, hvor den nye socialdemokratiske folketingsgruppe og hovedbestyrelse mødtes for første gang siden valget på Hotel Scandic i København, at Mette Frederiksen offielt blev udpeget på som kommende S-formand.

Selve overdragelsen af formandskabet sker først på en ekstraordinær S-kongres, som afholdes næste søndag i København.

Mette Frederiksen selv bebudede, at hun som formand ville stå for en 'resultatsøgende linje' som formand for partiet.

- Vi vil sidde med ved bordet og være med til at tage ansvar for Danmark, siger Mette Frederiksen og understreger, at Socialdemokraterne skal spille en aktiv rolle i Folketinget, selvom de er i opposition.

Kram til Thorning

Og Mette Frederiksen havde efter mødet mødte udelukkende pæne ord med til den afgående formand:

- Vi er kommet styrket ud af det her valg. Det skyldes ikke mindst vores formand Helle Thorning-Schmidt. Helle og jeg har opbygget et godt kammeratskab. Det har været meget svært for mig at tage afsked med hende som formand, siger Mette Frederiksen.

Thorning selv understregede, at det var en ’helt rigtig beslutning’, hun havde taget, da hun valgte at trække sig fra formandsposten:

-  Men det er vemodigt. Jeg holder meget af Socialdemokratiet. Jeg vil bakke op, så meget som jeg overhovedet kan. Det er vigtigt, vi kan sige til vælgerne, at vi er et parti, der holder sammen, lød det fra Thorning, som 'agter at blive' i partiet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk