Mette Frederiksen ventes konstitueret som ny formand lørdag

Hovedbestyrelsen hos Socialdemokraterne forventes at udnævne Mette Frederiksen som ny formand på et møde i morgen.

Mette Frederiksen smiler til Socialdemokraternes valgfest på Christiansborg. Spørgsmålet er, om hun også har grund til at smile over udsigterne til at blive ny formand for Socialdemokraterne? (Foto: Thomas Lekfeldt © Scanpix)

Centrale kilder fortæller til DR Nyheder, at hovedbestyrelsen i Socialdemokratiet forventes at konstituere Mette Frederiksen (S) som ny socialdemokratisk formand.

Det vil ifølge DR Nyheders oplysninger ske på et hovedbestyrelsesmøde hos Socialdemokraterne i morgen - lørdag den 20. juni.

Ved mødet forventes det også, at den Socialdemokratiske hovedbestyrelse indkalder til ekstraordinær kongres, hvor en ny formand formelt skal vælges.

Ifølge DR Nyheders oplysninger kan det være, at kongressen allerede bliver afholdt inden sommerferien.

Opbakning fra flere

Flere partimedlemmer bakker op om Mette Frederiksen som formand. 

Medlem af Folketinget, Ole Hækkerup (S), anbefaler hende som ny formand på Facebook.

- Jeg har netop hørt Helle holde en fantastisk tale. I 10 år har hun været formand. Og det var en enestående valgkamp hun førte an på partiets vegne. Samtidig meldte hun dog, at hun vil gå af som formand. Jeg anbefaler Mette Frederiksen som ny formand, skriver han.

 

Favorit hos Henrik Dam

Tidligere beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) peger også på Mette Frederiksen.

- Mette (Frederiksen, red.) vil kunne blive en fremragende ny formand for Socialdemokratiet og en fremragende ny statsminister, siger han til Ritzau.

Henrik Dam Kristensen fortsætter:

- Socialdemokratiet er jo et stort parti, der hurtigst muligt skal være en konstruktiv opposition, og det kræver, at vi har en formand, og der tror jeg på, at Mette Frederiksen er den bedste til at løfte den arv, uddyber han.

Hummelgaard støtter hende også

Samme melding kommer fra folketingskandidat for Socialdemokraterne, Peter Hummelgaard (S). 

- Flot tale af HTS. Flot valgkamp. Tak for ti år i spidsen. Nu håber jeg på og opfordrer Mette Frederiksen til at tage stafetten videre, skriver Peter Hummelgaard på Twitter.

https://twitter.com/PHummelgaard/status/611676397870915584

Også støtte fra Corydon og Nick Hækkerup

Og til Jyllands Posten siger afgående finansminister Bjarne Corydon (S), at Mette Frederiksen er en fremragende kandidat til formandsposten.

Han tilføjer, at han ikke har hørt om andre kandidater.

Ifølge Politiko giver Nick Hækkerup (S) også sin støtte til hende.

- Jeg vil, hvis hun ønsker det, pege på Mette Frederiksen som kommende socialdemokratisk formand. Jeg synes på en eller anden måde også, at Helle Thorning-Schmidt gav stafetten til Mette, da hun sagde, vi skal have en kvindelig statsminister igen, siger Nick Hækkerup (S) til Politiko.