Nationalpartiet opgiver at stille op til valget

Nationalpartiet opgiver at nå at blive opstillingsberettiget inden valget. I stedet vil partiet stille op som løsgængere.

Nationalpartiets formand Kashif Ahmad og digteren Yahya Hassan, som stiller op for partiet. (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Nationalpartiet opgiver nu at få indsamlet de nødvendige 20.260 vælgererklæringer, der skal til, for at partiet kan stille op til det kommende folketingsvalg.

Det bekræfter partiets formand, Kashif Ahmad overfor DR Nyheder.

Partiet har ellers til den 3. juni til at få indsamlet de nødvendige vælgererklæringer, men det kan ikke lade sig gøre, mener formanden.

Alligevel fortsætter Nationalpartiet kampen for at blive opstillingsberettiget.

Kampen fortsætter

- Vi går i gang med plan b og stiller op som løsgængere for at kunne repræsentere Nationalpartiet i den her periode, siger Kashif Ahmad til DR Nyheder. 

- Kampen for at stille op som parti fortsætter.

Partiet stiller syv kandidater op som løsgængere i de syv store kredse. Kashif Ahmad stiller op i København, mens Yahya Hassan stiller op i Østjyllandskredsen omkring Aarhus.

Et spørgsmål om tid

Og det er kun et spørgsmål om tid, før partiet kan stille op i samlet flok, mener formanden. Der ligger nemlig cirka 15.000 vælgererklæringer og venter på at blive godkendt ude i kommunerne.

Partiet har dags dato indsamlet knap 14.000 vælgererklæringer og mangler altså omkring 6.000 erklæringer.

Partiformanden stiftede Nationalpartiet for lidt over et halvt år siden sammen med sine to brødre. Siden kom digteren Yahya Hassan til under stor mediebevågenhed.

Facebook
Twitter