Ny forsvarsminister: Generaler er vigtige, men det er folkevalgte også

Carl Holst glæder sig til at komme i gang med sit nye job som forsvarsminister.

Carl Holst er ny forsvarsminister.

Det er en særdeles tilfreds Carl Holst, der søndag morgen er på vej for at mødes med resten af Danmarks nye regering.

Han er nyvalgt folketingsmedlem og privat ven med kommende statsminister Lars Løkke Rasmussen, og nu skal han så være forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde.

Han er glad og ydmyg, siger han.

- Jeg har det ligesom landmanden, der er skuffet over, at høsten blev større end han havde regnet med, siger Carl Holst.

General og folkevalgte

Blå blok og ikke mindst Venstre har kritiseret den kommission, som den afgående regering nedsatte, og som skal undersøge Danmarks krigsindsats i Irak og Afghanistan.

Carl Holst vil dog ikke svare på, hvad der skal ske med den såkaldte Irak-kommission lige nu.

- Det er noget af det, vi skal til at se på, siger han.

Hvordan kommer man til at mærke, at Danmark får en ny forsvarsminister?

- Jeg tror, man vil opleve, at jeg kommer med et den folkevalgte ledelseserfaring, jeg har, og det er ret vigtigt i forhold til det forsvarsforlig, som skal til at gennemføres, siger Carl Holst.

- Altså, politisk ledelse. Og det er jo sådan med forsvaret, at generaler er vigtige, men det er den folkevalgte dimension også, siger han.

Samarbejde på tværs af grænser

Skal der flere penge til dit område?

- Det er i hvert fald et meget spændende område, jeg bliver minister for. Vi vil jo gerne leve i tryghed, og derfor er det terroristerne, der skal være utrygge.

- Man skal kunne tage på ferie, uanset om det er i Tunesien eller andre steder, og det kræver, at vi har et samarbejde på tværs af landegrænser, ikke mindst koncentreret omkring norden og de baltiske lande, siger Carl Holst.

Lars Løkke Rasmussens nye regering præsenteres klokken 10 på Amalienborg.

Facebook
Twitter